Uz čiju muziku je zaživeo hešteg #girlpower? Ko su dame zbog kojih smo počele da nosimo potpetice sa platformom, i na čiju Gucci kožnu haljinu smo odlepile? Ovo su smernice koje vode u jednom pravcu – Spice Girls! Najpoznatija ženska ekipa, koja je vladala muzičkom i modnom scenom devedesetih, napravila je comeback kada je najavila povratničku turneju, zatim snimanje filma, a sada imaju i svoju izložbu. Da, prostor u kom je izloženo sve ono što je simbolično obeležilo karijeru ovog gang-a.

Kada su se u februaru 2018. godine Spice Girls zvanično ponovo okupile kako bi najavile novu turneju, fanovi su napravili redove željno iščekujući karte. Nažalost, Posh Spice, iliti Victoria Beckham, nije mogla da prisustvuje ponovnom okupljanju jer je bila zauzeta svojom novom kolekcijom, koja je predstavljena na NYFW (samo da podsetim, bila je očaravajuća), ali to nije zaustavilo ostatak benda da ponovo uzme mikrofone i podigne publiku na noge. Blještavi kostimi, odlične koreografije i poznati stihovi oživeli su jednu od najboljih modnih decenija.

Kada je spomenuto snimanje filma, javnost se podigla na noge tražeći više detalja. Ispostavilo se da će Disney produkcija režirati animirani film inspisan ovom petočlanom umetničkom zajednicom, a da će baš one pozajmljivati glasove likovima koji će biti osmišljeni po ugledu na njih. Oduševljene ovom idejom, Spice Girls kao najpoznatiji ženski bend na planeti, jedva čekaju da ovekoveče svoju slavu pod Disney okriljem. Da li već možeš da zamisliš kreativnu 3D animaciju koja istovremeno zabavlja staru i mladu publiku uz ritam pesme “Wannabe”? Još kako! Ako ovo nije bio dovoljno snažan talas nostalgije, tu je jedna od najvažnijih prestonica kulture, London, koji će te naterati da izvučeš stare postere iz kutije.

Comments