Kosmički periodi pomračenja imaju tendenciju da dovedu do iznenadnih spoznaja i velikih promena u našim životima. Pomračenje punog Meseca između 15. i 16. maja, nikako nije izuzetak u tom smislu. U toku prethodnih nekoliko dana, za vreme i posle pomračenja, vaše emocije će dostići vrhunac i imaćete prilike da očistite sve što vam nije potrebno, da otpustite i ostavite za sobom emotivni teret (bili vi za to spremni ili ne).

Takozvani cvetni Mesec, majski lunarni vrhunac, donosi procvat semena koje postoji u vama, veliku transformaciju, vrstu ponovnog rođenja, koje nikad nije lako.

Pun Mesec osvetljava sredinu mesečnog lunarnog ciklusa i donosi nalet energije, napetosti i pojačanje emocija. Pošto uz majski pun Mesec dolazi i pomračenje, ove pojave će biti višestruko snažnije i intenzivnije nego inače.
Pomračenja Meseca su u astrologiji povezana sa naletima rasta, dubokim uvidima, velikim promenama i iznenađujućim otkrićima. Pošto ova žestoka lunacija dostiže vrhunac u transformativnom znaku Škorpije, na duhovnom planu pomračenje Meseca u maju je suočavanje sa istinama koje leže ispod površine naših života, dozvoljavajući našem pravom ja da izbije u prvi plan i dosegne puni procvat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefine Vogt (@josefinevogt)

Usklađivanje sa energijom bilo kog punog Meseca može vam pomoći da se uzemljite i pripremite za ono što dolazi, ali ovo je još važnije kada se krećete kroz preokrete sezone pomračenja.

Duhovno značenje cvetnog punog Meseca

Cvetni mesec je tradicionalni naziv koji se daje punom Mesecu u maju, jer je to mesec u kome se priroda rascvetava i simbolizuje procvat, rast, razvoj i preporod.

Cvetni Mesec je pun potencijala, ali moramo imati na umu da neko cveće ima i trnje. Ovo pomračenje se dešava u dubokom i moćnom znaku Škorpije, koji postavlja pitanje moći, kontrole i tajnosti u prvi plan i traži od nas da se suočimo sa istinom u svom srcu, da dopremo do suštine svih značenja. Ogroman razvojni potencijal leži u mogućnosti da pogledamo ispod površine svojih života i postanemo svesni onoga što vreba u senkama, kako bismo to mogli da rasvetlimo i osvestimo. Energija Škorpije, znaka povezanog sa transformacijom, podstiče oslobađanje od emotivnog prtljaga, kako bismo napravili mesta za duhovni rast. Budite spremni da se suočite sa svojim osećanjima i pogledate kosture u svom ormaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefine Vogt (@josefinevogt)

Sunce i Mesec će aspektovati i druge planete dodajući još više intenziteta i dramatičnosti energiji pomračenja. Ali ova vrsta snažnog rasta pomoći će da se uskladite sa svojom sudbinom i pripremite za novi korak na svom putovanju. Osim toga, prodor srećne planete Jupitera, u znaku vatrenog Ovna donosi potencijal za nove početke i uzbudljiva putovanja. Sa retrogradnim Merkurom, koji je na snazi, potrebno je da budete oprezni i promišljeni – ovaj kosmički koktel svakako pomaže da vidite magiju i osetite motivaciju koju donosi ovo pomračenje.

Kako raditi sa energijom punog cvetnog Meseca

Pun Mesec je vreme pogodno za rituale oslobađanja i druge manifestacije, ali tokom pomračenja, najbolje je odložiti sve magične Mesečeve ceremonije. Pomračenja mogu biti haotična, jer donose iznenadne promene, brz rast i neočekivane prilike, zato umesto da pokušavate da se fokusirate na svoje želje i namere, otvorite svoje srce i um za sve što život pokušava da vam ponudi. Verujte da je ono što se dešava u toku ovog lunarnog događaja baš ono što je potrebno i da stvara mesta za stvari koje su više usklađene sa vašom suštinom. Baš kao što je potrebno osloboditi se korova u bašti, da biste napravili mesta za cveće, ovo pomračenje nas podstiče da odbacimo svoj emocionalni teret i suočimo se sa unutrašnjim istinama, kako bismo mogli da razvijemo svoj potencijal i procvetamo. Budite prisutni i budni i spremni da prigrlite svoja osećanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/josefinevogt

Brankica Milošević

Comments