Ne znam za vas, ali ja čim pomislim na Francuskinje i njihov stil pomislim na svedeno i savršeno. Iako ne mogu da kažem da je minimal u bilo kom smislu moj cup of tea, postoji nešto u tim ženama što me svaki put natera da se oduševim i poželim da okrenem naopako ceo moj ormar i ostavim u njemu svega tri i po konkretna, dobra, stilski svedena komada. Jer zapravo stvar i jeste u dobro odabranim komadima oko kog se dalje gradi sve ostalo i eksperimentiše ukoliko ti se eksperimentiše, a ukoliko ne znaš u startu da si barem sigurna da je to što imaš ne sebi ultimativni fashion basic. Francuskinje su toliko često hvaljene zbog svog bezvremenskog stila upravo iz ovog razloga, dobirh komada i neopterećenosti istima i modom generalno, kojom zrače.

U poslednje vreme, jedan stil se posebno ističe, i ima dosta uticaja ne samo na mene nego generalno blogerke, infuelnserke, street style zvezde ga sve više prihvataju i razumeju, a to je minimal. Francuskinje sa minimalsitičkim garderoberom grade svoje outfite oko čistih, ravnih linija i pametnih krojeva. Takav način oblačenja uspeva da gađa i pokrije trendove ali i donese lookove toliko bogate rafiniranošću i klasikom, da ne razmišljamo o trendovima nego o večnosti, uz komade koji mogu da se nose iz sezonu u sezonu. Ukoliko generalno voliš ovakvu estetiku onda je ovo tvoj lični priručnik kroz neophodne komade potrebne da se postigne francuski minimalistički chic.

Neutralna paleta

Jednostavan način da uploviš u novi stil je mala promena palete. Pre nego što se baciš na komade promisli šta već možda i imaš da može da odgovara novom stilu. Prvu selekciju je najlakše obaviti prema koloritu. Drži se neutralnih nijansi: nijansa bele, neutralne boje kože, i crne, sa povremeno ubačenom crvenom ili još bolje bojom cigle, bakarnom. Belu običnu košulju od sada pa na dalje možeš smatrati svojim najboljim minimal prijateljem budući da ona i formalno i koloritno ispunjava sve uslove minimal chica.

Comments