Pisali smo o tome da se seda kosa vraća u modu, a nakon sede, prelazimo na updateovanu, sedu 2.0 nijansu – odnosno srebrnu. Ukoliko ste prirodno sedi ili delimično sedi, neće vam biti veoma teško da svoju kosu tonirate i pređete u srebrne tonove, ali ako niste, biće vam potrebno malo više posvećenosti, truda i nege. Ipak, ništa nije nemoguće, a činjenica je da je srebrna kosa jedan od najpretraživanijih pojmova u prethodnih nekoliko meseci. Verujte nam, kada bacite pogled na primere u nastavku teksta, garantovano ćete poželeti da se pridružite “srebrnom klubu”!

Kod prelaska u srebrnu boju važno je da obratite pažnju na nekoliko stvari. Prvo, i možda najvažnije – nikako ovo ne pokušavajte sami kod kuće. Najbolje bi bilo da odete u vaš frizerski salon i tamo profesionalno izblajhate kosu, a zatim prelivom postignete srebrnasti sjaj. U suštini, prelivi će u budućim danima biti vaši najbolji prijatelji, i ukoliko želite da kosu održite platinastom i srebrnom bez žutih tonova, potrebno je da pri svakom pranju koristite poseban ljubičasti šampon, i da na barem tri nedelje odlazite na korekciju kod frizera. Znamo, sve ovo već samo po sebi zvuči isuviše zahtevno, ali srebrna kosa toliko dobro izgleda – da je vredna truda! I naravno, nakon što se ofarbate u srebrno, potrebno je da svoju, tada delimično oštećenu kosu redovno negujete, maskama i tretmanima u salonu. Evo nekoliko predloga trendy srebrnih frizura koje možete kao inspiraciju odneti svom frizeru!

Messy srebrni bob

Bob frizura je, slobodno možemo reći, najpopularnija frizura na svetu trenutno, a bob frizura u srebrnim tonovima je i više nego pun pogodak. Ovo je frizura za kojom će se svi okretati, a verovatno nećete moći ni sami da odolite selfijima i svom odrazu u ogledalu. Preporučujemo vam da ovu statement boju uklopite uz talasasti messy bob, koji je sam po sebi takođe znak urbanosti i stila. Ovo je frizura za one #badass devojke, koje su sigurne u sebe i svesne svoje nezadržive energije.

Classy srebrna kosa srednje dužine

Ipak, srebrna kosa nije rezervisana samo za buntovnice. Ona može izgledati veoma stajliš i sofisticirano, a većina modnih blogerki u starijim godinama odlučuje se upravo za classy srebrnu kosu srednje dužine. Ključno kod ovog tipa frizure je da održavate visoki sjaj i mekoću, te bi bilo najbolje da ovu frizuru nosite onda kada ste u mogućnosti da se izuzetno posvetite njenoj nezi. Sa ovom frizurom garantovano ćete se izdvojiti među svojim koleginicama ili prijateljicama.

Duga srebrno-seda kosa

Ukoliko ste već počeli da sedite, vreme je da se prepustite svojoj sedoj kosi i posvetite joj negu i pažnju koja joj je potrebna. Dosta je bilo prikrivanja sedih, i farbanja u boju koja je nasjličnija našoj prirodnoj boji – došlo je vreme da zasijate srebrnim sjajem. Pramenove oko lica možete dodatno posvetleti tako da budu za nijansu svetliji od ostatka vaše kose, kako biste postigli dinamičnost i osećaj volumena, a zatim kompletnu kosu prelijte prelivom koji će ohladiti tonove vaše kose.

Comments