Srpska Naučna Televizija je jedina televizija u Srbiji okrenuta promociji i popularizaciji nauke, kulture i obrazovanja.

Prema rečima Generalnog direktora SNT-a, Jakova Petrovića, vizija Srpske Naučne Televizije je da postane vodeća naučna televizija na ovim prostorima u promovisanju obrazovanja, nauke, umeća, kulture i umetnosti, kao i pravih vrednosti svakog društva.

“Srpska Naučna Televizija poseduje svu neophodnu tehničku opremu, kao i studijski prostor za realizaciju programa u sopstvenoj produkciji”, istakao je glavni urednik SNT-a Miloš Kostić. On  je  najavio naučno popularne emisije koje će tim mladih, ambicioznih i kreativnih profesionalaca proizvoditi u sopstvenoj produkciji, kao i emisije stranih produkcija sa kojima ova televizija razmenjuje sadržaje.

SNT Slika 4. Na kaucu Srpska Naučna Televizija počinje s radom

Jedna od naučnih emisija u studiju Srpske Naučne Televizije

“Ostvarili smo saradnju sa uglednim institutima, naučnim fondacijama, univerzitetima, ambasadama i televizijskim stanicama, sa kojima razmenjujemo jedan deo edukativnog   programa”, izjavila  je  Danijela  Vasić, direktor marketinga  i komunikacija. “Ponosni smo na saradnje sa Kolumbija Univerzitetom, Djuk Univerzitetom, televizijskom stanicom  Rusija danas, ambasadom Japana u Beogradu, ali i mnogim drugima čija imena možete pogledati na  zvaničnom sajtu televizije”, dodala je gđica Vasić.

SNT Slika 2. Vesti Srpska Naučna Televizija počinje s radom

Vesti u produkciji Srpske Naučne Televizije

Srpska Naučna Televizija trenutno emituje program u eksperimentalnom formatu u kablovskom sistemu IPTV-a Telekoma Srbije i putem web paketa “Sve na klik”, a uskoro se očekuje emitovanje  signala i putem ostalih kablovskih operatera širom Srbije.

Srpska Naučna Televizija (SNT) je neprofitna televizijska stanica civilnog društva osnovana sa ciljem da nauka, umetnost, kultura i obrazovanje dobiju svoje zasluženo mesto u medijskom prostoru Srbije.

Osnivač Srpske Naučne Televizije je organizacija Komitet znanja Srbije (KoznaS) koja okuplja istaknute mlade srpske stručnjake, naučnike i umetnike, vođene istim ciljem i idejom o kreiranju modernog, inovativnog i na promene spremnog društva u Srbiji, društva znanja.

Primarna orijentacija Srpske Naučne Televizije usmerena je ka popularizaciji nauke, kulture i  umetnosti, edukaciji i informisanju sa akcentom na srpske naučne institucije i ustanove, domaće naučnike i njihova dostignuća. S obzirom na to da ovakvi programski sadržaji nisu u dovoljnoj meri medijski zastupljeni na našim prostorima, ovaj projekat predstavlja mogućnost da se aktuelne teme naučnog, kulturnog i obrazovnog karaktera na zanimljiv i inspirativan način približe širem auditorijumu, posebno mladima.

SNT Slika 11. Intervju sa Nikom V. Srpska Naučna Televizija počinje s radom

SNT i Nik Vujičić

“Napomenuli bismo da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upoznato sa radom i programom televizije i očekujemo da će izaći na razumevanje za podršku našem radu, s obzirom na to da delimo iste ciljeve”, izjavila je Danijela Vasić. “Takođe, dobili smo i usmenu podršku i pohvalu za osnivanje SNT-a od strane Ministarstva kulture i informisanja, a javnost će već biti obaveštena o svakoj saradnji koju u budućnosti napravimo”, dodala je gđica Vasić.

Podršku Srpskoj Naučnoj Televiziji dale su i mnoge institucije i ustanove iz zemlje među kojima su: Univerzitet u Beogradu, Rektorat Univerziteta u Beogradu, Univerzitet Umetnosti u Beogradu, Akademija umetnosti u Beogradu; Tim Strawberry Energy, Centar za promociju nauke (CPN), Srpska Akademija inovacionih nauka (SAIN) i još mnogi drugi. Do sada, posebno se ističe saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti, sa kojim ova televizija razmenjuje opremu i kadrove.

Više o Srpskoj Naučnoj Televiziji možete pogledati na www.sntv.rs.

Srpska Naučna Televizija – vaš ključ za ulazak u svet nauke, kulture i umetnosti.

Comments