Već od prve nedelje mode, one u Njujorku, street style je na sebe privukao veliku pažnju, možda čak i više od samih revija koje se zapravo nalaze u centru ovog modnog događaja. A ako nam je ono što vidimo na ulici značajnije i korisnije od onoga što vidimo na pistama, e onda je vreme za ozbiljno preispitavanje pravca u kom idemo.

Naravno, omiljenost street style trendova ne treba ni dovoditi u pitanje – prijemčiviji su, dostupniji, lakši za primenu. Trendovi koji se prezentuju kroz modne revije često nam deluju previše luksuzno, nedostižno i strano. Ali, hajde da ovo pitanje ostavimo po strani – njime bi ipak trebalo da se bave sami brendovi. Ono što je do nas jeste da iz svega što nam je servirano izvučemo ono najbolje i ono što nam zapravo leži, bez obzira na to da li ćemo kao inspiraciju upotrebiti pistu ili ulicu modne prestonice.

Ako si i sama fan street style priča, pred tobom je trend koji će ti se sigurno dopasti, a dolazi iz beauty sfere – punđa, naročito ona niska, omiljeni je izbor frizure svih trendseterki, počevši od Njujorka, preko Londona i Milana, pa sve do Pariza – u svim varijantama i kombinacijama! Evo kako možeš da je nosiš tokom predstojeće sezone proleće/leto, ali, i tokom ove, zašto da ne?!

New York Fashion Week SS20

Izbor Njujorčanki bila je niska, pomalo messy punđa koju zaista možeš napraviti za dva minuta! Doduše, da, kad god želiš da napraviš nešto messy sa namerom to ispadne previše ulickano, a kada skroz bezveze uradiš nešto sa kosom to ispadne savršeno – da, znam taj osećaj! Verovatno je zato najbolje da se ne trudiš previše oko punđe, neka ispadne tako kako ispadne, a dodatno je možeš ulepšati ultra popularnim šnalama sa biserima (ili bilo kojim drugim statement ukosnicama) ili, jednostavno, upadljivim, efektnim minđušama!

London Fashion Week SS20

Devojke su tokom Londonske nedelje mode takođe nosile niske punđe, ali, za razliku od Njujorčanki, njihove su bile stroge, glatke, sa svakom dlakom na svom mestu! I ovakav izbor je u redu, naročito ukoliko se spremaš za neku formalniju priliku – jako dobro izgledaju u kombinaciji sa košuljama, sakoima i puloverima. Naravno, stroga punđa može da izgleda odlično i u potpuno drugačijim, suprotnim, urbanim kombinacijama dobrog džinsa, kratkog topa i bomber jakne – sa gomilon nakita!

Comments