Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Kvalitet i stanje naše kose govori o našem trenutnom raspoloženju, o karakteru, pa i zdravlju. A evo kako psiholozi tumače naš izbor frizure i boje kose.

Dugu kosu vole senzualne i osećajne žene, koje svoju zavodljivost izražavaju nošenjem duge kose. Žena koji nosi svoju dugu kosu uvezanu i spletenu, raspušta je i pretvara se u zavodnicu, a kad protrese svoju dugu kosu, njena senzualna energija se budi i pojačava.

Duga kosa simbolizuje povratak izvorima, vodeni tok, kolektivno nesvesno.

Kod muškaraca duga kosa predstavlja boemski duh, otklon od konvencionalnih vrednosti i očekivanja, izraz bunta i lične slobode.

kosa 1 Šta dužina i boja kose govore o tvom karakteru

Kratka kosa zahteva održavanje – ako je pažljivo ošišana i oblikovana u zanimljivu frizuru, otkriva umetnički karakter. Pošto je potrebno stalno je šišati i održavati joj oblik, govori i o tome da je žena finansijski nezavisna i sposobna da se stara o sebi i da ulaže u sebe. Kratku kosu obično nose energične i dobro organizovane, praktične i samostalne žene.

Upadljive i neobične frizure, sa obrijanim ili jarko ofarbanim delovima nose umetnički i nekonformistički tipovi, koji pronalaze sebe u nekom supkulturnom izrazu. Osobe koje eksperimentišu sa kosom i nose lude frizure, obično su mlade i imaju potrebu da iskažu bunt u odnosu na društvene šablone i konvencionalne društvene vrednosti.

Žene koje nose kosu obojenu u sivo ili belo, ili puštaju da im izraste prirodno osedela kosa, osećaju se prijatno u svojoj koži i nije im teško što mladost odlazi. One prihvataju sebe i svoj život na dubokom i spiritualnom nivou i ne zanima ih šta drugi misle – žive u skladu sa sobom i prirodom.

Editors choice