Malo ljudi može da kaže da je zadovoljno sobom i svojim životom, mnogo je više onih koji osećaju nemir i nezadovoljstvo, a među njima, najviše je onih koji trpe ovo stanje i pokušavaju da ga integrišu i da mu se prilagode, umesto da prime poruku koju im šalje njihovo biće. Kad si nezadovoljna, znači da nešto treba da učiniš, a to je najčešće menjanje nekih stavova, odbacivanje nekih ubeđenja i usvajanje nekog oblika duhovne prakse. Unutrašnjim nemirom i nezadovoljstvom, tvoje biće ti poručuje – probudi se!

Emotivna ravnoteža

Osećanje nezadovoljstva ne možemo tek tako da odbacimo, ili potisnemo, kao ni tugu, ni bol. Potrebno je da ga uvažimo, da ga shvatimo i da do kraja primimo poruku koju nam prenose naše emocije. Šta je ono što ti ne dozvoljava da budeš zadovoljna i stabilna? Potrebno je da napraviš onu čuvenu razliku između stvari koje možeš i koje ne možeš da promeniš, da ne bi rasipala energiju. Ono na šta možeš da utičeš, tiče se tvog unutrašnjeg sveta, tvoje snage, hrabrosti i svesti o tome šta želiš – kada okupiš svoje sposobnosti i usmeriš ih u akciju, onda se i okolnosti menjaju, ili prestaju da budu ograničavajući faktor (onaj koji ne možeš da menjaš).
Vežba vizualizacije: Zamisli vagu, na čijem se levom tasu nalaze dragocenosti koje simbolizuju zadovoljstvo i ispunjenost, a na desnom kamenčići koji predstavljaju nezadovolsjtvo. Neka vaga bude u potpunoj ravnoteži, a kad postigneš taj osećaj, udahni duboko, da se sjedini sa tvojim bićem i izdahni sa osećanjem da si u balansu.

aleksandr ledogorov 310150 1 Šta hoće od tebe tvoje nezadovoljstvo?
Comments