Čudna stvar u vezi s astrologijom je, kad nešto naučite o njoj, vrlo brzo uvidite koliko toga, zapravo, ne znate. To nije znanje koje ikad može biti upotpunjeno. Nijedan astrolog vam neće reći da zna sve o astrologiji, koliko god imao iskustva. Uvek postoji nešto što nismo istražili, nešto što nam još nije privuklo pažnju, bezbroj mogućnosti i tumačenja.

Zato možda niste ni znali da postoji ezoterična astrologija. To je vrsta astrologije koja se najmanje praktikuje – nastala je početkom 20. veka i prilično je mistična.

Šta je ezoterična astrologija?

Ezoterična astrologija je orijentisana ka duši. Nju ne zanima koje su vaše lične osobine, niti predviđa šta će se dogoditi u vašem životu narednih nekoliko meseci ili godina. Ovo je astrologija koja pokušava da definiše vašu dušu i kako ona doprinosi celokupnom čovečanstvu.

Ezoterična astrologija predstavlja način stvaranja veze između vaše duše kao suštine, i vaše ličnosti. Prema astrolozima koji se bave ezoterijom, najviši stadijum svesti se dostiže tako što transcendiramo ono materijalno. Oni smatraju da svoju ličnost koristimo kao instrument izražavanja naše duše, a ne obrnuto. Dakle, naša duša govori kroz našu ličnost, a ne da ličnost odražava dušu.

Da, saglasni smo, zvuči prilično čudno i nismo navikli na takav način razmišljanja. To je zato što se ezoterična astrologija razvijala uporedo sa teozofijom i New Age pokretom s kraja 19. i početka 20. veka. Tada su se ljudi u velikoj meri bavili pitanjima svesti, hipnozom, istraživanjima duše i transcendencijom. Mogli bismo reći da je tada spiritualnost bila izrazito popularna.

Comments