Da li ste nekada videli mečku kako igra? Tužan i mučan prizor, a ljudi se skupe i gledaju. E tako, kad je neko zbog bilo čega posebno upadljiv, pa raja blene i komentariše, kaže se šta je, igra mečka?

Poslednjih dana na Facebooku (ostale mreže nešto ne pratim), masovno se kači slika dve upadljive devojke, koje su zahvaljujući ljudskoj sklonosti da ističe očigledno, postale veoma popularne. To zbog čega su one upadljive, potpuno je druga stvar.

Ove devojke su očigledno podnele mnogo intervencija da bi postigle izgled kakav su želele. Mislite da je to lako? Možete li vi?

Teško nam je i petnaest trbušnjaka dnevno da uradimo, da zategnemo stomačinu, a kamoli da radikalno promenimo izgled uz pomoć skalpela.

I da se izložimo oku javnosti, koja voli cirkus i igrajuće mečke, više nego da gleda svoja posla.

Hleba i igara izgleda znači da smemo sebi da dozvolimo da proždrnemo pola kila hleba, dok kuckamo pljuvačke komentare na Facebooku, igrajući se kritičke javnosti.

Svako ko je popljuvao silikonske kraljice, pao je na ispitu tolerancije različitosti.

Fenomen masovne atrakcije oslanja se na činjenicu masovne gluposti, veoma uspešno i veoma dugo.

Žene sa bradom, patuljci, džinovi, žene zmije, klovnovi i igrajuće mečke danas samo malo drugačije izgledaju, zahvaljujući savremenim tehnološkim i medicinskim dostignućima.

Jeste, upadljive su. To su htele. I na svoj način, veoma su hrabre.

Da li su lepe?

sta je igra mecka Šta je, igra mečka?!

Kraljice silikona

Ako sebi jesu, onda jesu.

Ako vama nisu, ne gledajte i ne komentarišite.

Ni vama niko ispod vaših slika ne poručuje kako vam je veliko i nezgrapno ovo ili ono, nego prijatelji hvale ono što im se sviđa.

Pojmovi atrakcije su široki i bizarni, ali takva je ponuda.

Možda će moja ćerka sutra da ugradi treću sisu, jer misli da je to baš kul, a njenom dečku se neobično sviđa. Možda će njen dečko da ugradi sisu, otkud znam?! Ili njena devojka.

Jesam li ja pozvana da presuđujem o tome šta je prirodno, a šta neprirodno, kad je to toliko očigledno?

Može da mi se ne sviđa i da mi bude odvratno, ali ako neko hoće pod nož da bi imao treću sisu, njegova stvar.

Makar taj neko bio moje rođeno dete.

Mladost može sve da ponese, da istrpi, da koriguje i da to uradi bar deset puta, dok traje mladost. Za dvadesetak godina, ove cure će imati iskustvo koje ja nemam, a svakako imaju šanse da budu mudrije od mene.

Mudrost ne bira materijal kojim će se izgraditi, može i silikonski.

A ako volite da gledate kako igra mečka, budite pošteni, pa napišite najslađe mi je da gledam kako neko pravi budalu od sebe, a misli da je zanimljiv, zato što sam plitak, pakostan i jedva čekam da nekog opljujem, napravićete kvantni skok ka mudrosti.

Imate prava da budete površni, netolerantni, kritičari i pljuvači.

Ali ako nikada niste bili u poziciji igrajuće mečke, pokušajte.

Pa onda sudite, sa punim autoritetom.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments