Kozmetička akupunktura – ubadanje mikro iglica u kožu je tretman lica koji se u ovom kontekstu koristio već hiljadama godina u japanskoj medicini. Osim što je pogodna za poboljšanje zdravlja kože, potpuno je bezbolna – iako zvuči neprijatno i bolno, uverićete se da nije!

U nastavku pročitaj: zašto treba da isprobaš kozmetičku akupunkturu?

Pre svega, ovaj tretman se najčešće obavlja iz estetskih razloga. Vidno regeneriše kožu, a za to je zaslužno oko 80 veoma tankih iglica (tanje su od dlake kose, a obložene su silikonom kako bi lakše skliznule u kožu) koje kada se nanesu na lice imaju svrhu da “leče kožu”- pronalaze faktore starenja i pomažu u njihovom suzbijanju, umanjuju vidljivost i nastanak bora i linija na licu, vraćajući koži čvrstoću i volumen. Ono što je posebno značajno za ovaj tretman je to što, za razliku od npr. botoksa, kozmetička akupunktura može da poradi i na zdravlju vaše kože, a ne samo na suzbijanje znakova starenja.

akupunktura e1586176130244 Šta je kozmetička akupunktura i zašto će je tvoja koža voleti?

Već smo vam rekle da je ovaj tretman bezbolan, bez brige! Iglice se stavljaju na delove kože koji se tretiraju i tu ostaju tokom celog tretmana, a na vama je da se opustite i uživate! Šta vam više treba?

Akupunktura može da poboljša i poveća nivo oksigenacije i cirkulaciju kože – time se obavlja i “detoks” lica i sprečava naduvenost nakon tretmana, što znači da nakon završetka, ne morate da jurite kući i čekate par dana da prođe crvenilo da biste negde otišle! Sjajno, zar ne?

Tanke iglice pomažu u produkciji novog kolagena i elastina, a to su praktično glavni sastojci za zadržavanje mladolike kože. Osim toga, rešavaju i neravnomernosti tena. Dakle, sprečavaju kožu da prirodno nastavlja da stari, u meri u kojoj je to moguće. Ograničavaju pomeranje mišića i limfnu cirkulaciju (što zapravo dovodi do stvaranja linija i bora na našem licu).

Comments