Hot topics

Lea x WANNABE: Pet trendova koje ne smeš da ispustiš iz vida!

Kendall Jenner: Modni fenomen i devojka koja je pokrenula social media revoluciju

Mladi ljudi – izvor nove energije

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Kada u životu žene dođe vreme da postane mama, sve se menja. I pre nego što se dete rodi, mama se priprema za svoju novu ulogu, pokušavajući da usvoji što više informacija i saveta od svojih prijateljica koje su već mame, svoje porodice i stručnjaka. Iako je danas dostupno mnogo više stvari koje mogu pomoći novoj mami kao što su kursevi, škole roditeljstva, savetovanja, iskustvo majčinstva nemoguće je prepričati, a uloga mame ne može se naučiti unapred.

Rođenjem nove bebe, rađa se i nova mama koja se snalazi kako najbolje zna i može u najdelikatnijim trenucima za nju i bebu. Život joj se menja iz korena, dok shvata da više nije najvažnija samoj sebi i da će do kraja života brinuti o biću koje je rodila. Pored neprospavanih noći, plača zbog rasta zubića i grčeva, lečenja prehlada, majčinstvo je jedinstveno i lepo iskustvo, iako možda ni sama mama nije sigurna da sve radi kako treba. Majčinstvo upravo jeste stalno preispitivanje – da li sam dobro postupila i da li je ovo najbolja odluka? Iz tog razloga novoj mami potrebna je konkretna pomoć u kući, oko ručka ili čuvanje bebe dok se ona istušira, ali emotivna podrška i uverenje da je sve što radi dobro, da je dobra mama svom detetu i da se odlično snalazi u novoj ulozi, mnogo je značajnija.

Pored podrške i razumevanja, važno je novu mamu rasteretiti od svega što joj može uneti dodatni stres u život, i omogućiti joj da se fokusira na ono što joj je najvažnije, a to je dete. Iako je uloga koju ima najbliža porodica nove mame najvažnija, jer njihovu podršku i razumevanje ništa ne može zameniti, podjednako je važno i da društvo u celini ima razumevanja za nju, omogućavajući joj adekvatnu pomoć.

Mama 1 e1553166251312 Šta je najpotrebnije novoj mami?

Znajući sve navedeno i prepoznajući važnost podrške novim mamama, kompanija Vip mobile je u skladu sa svojim konceptom porodično odgovornog poslovanja, svim korisnicama koje tokom 2019. godine postanu majke obezbedila korišćenje usluga bez plaćanja mesečne pretplate tokom prvih devet meseci ugovorne obaveze. Ova pogodnost najmlađeg telekomunikacionog operatera u Srbiji odnosi se na bilo koju postpaid tarifu, a u kompaniji ističu da je ovakva ponuda prirodan nastavak prakse osnaživanja žena i podrške majkama.

“Odlučili smo da posebnom ponudom za porodilje istaknemo važnost podrške porodici i osnaživanju žena kojima ćemo kao majkama poželeti dobrodošlicu na svet. U tim prvim mesecima u kojim se majke uhodavaju sa novim obavezama i troškovima, želimo da budemo tu za njih. Prepoznati smo kao društveno odgovorna kompanija, koja izuzetno brine o svojim zaposlenima, i želimo da damo dodatan doprinos široj zajednici”, poručio je Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile i A1 Slovenija.

Nova pogodnost Vipa na raspolaganju je novim, kao i postojećim korisnicama koje obnavljaju ugovornu obavezu od 24 meseca. Ponudu mogu iskoristiti sve mame beba rođenih u 2019. godini.

Editors choice