Podizanjem svesti o zagađenju planete posvetili smo se i utvrđivanju koje su to industrije koje najviše štete našoj okolini. Najveći problem na planeti Zemlji jeste količina plastike koju je nemoguće razgraditi. Samo 7% otpada je moguće reciklirati, dok je u zemljama u kojima ekološka politika nije dovoljno razvijena, ovaj procenat još manji.

Da li je budućnost beauty industrije u stvari Refillable Beauty pokret?

priscilla du preez ukZazKwQpec unsplash e1596024957312 Šta je Refillable Beauty i da li će u ovoj godini zaživeti?

Šta je u stvari Refillable Beauty?

Veliki broj skincare i makeup brendova, odlučio je da pokaže da drži do očuvanja ekosistema, i započeo sa proizvodnjom pakovanja za svoje proizvode koji se mogu dopuniti, odnosno, koji mogu dobiti refill. Pakovanja koja su višenamenska, najčešće su označena, a nakon što isti proizvod potrošite, sa pakovanjem se možete vratiti po novu količinu. Na ovakav potez su se mnogi odlučili u cilju podsticanja cirkularne ekonomije i davanja drugog života plastici, koja uglavnom zagađuje životnu sredinu. Iako je nekada izgledao kao samo mogući ideal, koncept refillable pakovanja, kako im se priključuje sve veći broj brendova, polako postaje mainstream.

Neki od brendova započeli su proizvodnju refillable pakovanja još pre 15 godina, čime su uspeli da količinu plastike koju koriste u svojoj kompaniji smanje i za 90%. Popularnost ovih pakovanja započela je u Francuskoj, da bi se ubrzo proširila na čitavu Evropu. Kupci su se brzo navikli na izmene, a brendovi su odlučili i da plasiraju nova, autentična pakovanja svake sezone, što je otvorilo put kolaboracijama sa različitim umetnicima i uticajnim ličnostima.

Comments