Mnoge stvari čine da se osećam krindž. Mada, sada ima još bolji izraz za to, zahvaljujući Gen Z – sada govorimo da nam neko ili nešto daje the ick. To je onaj momenat kada počnete da se razumete sa nekim i pomislite koliko je super što se tako družite, a onda on kaže ili uradi nešto što vam da the ick nakon čega ne možete da nastavite sa druženjem istim intenzitetom.

Ne mora to da bude neka određena stvar. Nekad ni ne znamo šta čini da se the ick javi u nama, niti to kontrolišemo. Na primer, meni the ick izaziva momenat u kome sedim s nekim na piću i poručim brendi ili viski, a momak kaže onu čuvenu: A, viski, lepo. Verujem da mi se u tom momentu želudac prevrne, pa samo želim da napustim prostoriju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blanca Soler (@blanca.soler)

Da, to je the ick. Pošto su jezici takvi, pogotovo engleski, i možemo da izmislimo reči koje će na najbolji način da opišu ono kako se osećamo. The ick je dodata u Urban Dictionary i samo je pitanje kad ćemo početi da je koristimo, poput onih koje koristimo kao deo digitalne pismenosti. Mislim, niko više ne govori računar – svi kažemo kompjuter.

Kad smo kod računara, računajte da će the ick samo u jednom momentu postati sastavni deo našeg vokabulara. Na primer, odeš na dejt, mečovali ste se preko Tindera (you see what I did there?) i, dok ste se dopisivali, izgledalo ti je kao da je sve super.

Momak je fin, konverzacija nekako teče svojim tokom, ne zamara te, duhovit je – zbog čega ćete i otići sa njim na dejt. Na dan dejta ne možeš da prestaneš da misliš o tome šta da obučeš, kako da se našminkaš – da ne bude previše, da ne bude premalo – sve to u tebi stvara dodatnu tenziju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blanca Soler (@blanca.soler)

Nekako se nakaniš da počneš da se spremaš, središ se – izgledaš top! Odlaziš na dejt, on kasni. Dobro, to nije the ick jer ipak živimo u brzom svetu. Simpatija ipak dolazi, odlazite da sednete na kafu. Kada priđete stolu, on ne povlači vašu stolicu kako biste seli. Ok, ni to nije baš ick jer – ko to danas radi?

Kada počnete razgovor, sve nekako teče super. Imaš osećaj da ste zajedno tek nekoliko minuta dok je, zapravo, prošlo dva i po sata. Ustajete i krećete zajedno. On se nudi da te isprati do stanice. Eto ga! Ipak nije daleko od džentlmena, možda je samo bio nervozan, pa nije povukao stolicu kako biste seli.

Autobus skreće i ti vidiš da će uskoro da stane na stanicu. Okrećeš se, sa idejom da se pozdraviš sa dejtom, jer ste već razgovarali o tome kako ćete se videti ponovo, jer vam je oboma bilo prijatno. Razmišljaš – da li da ga zagrliš ili da mu pružiš ruku.

Dok si ti u mislima, on ti prilazi, hvata svojom rukom tvoju bradu i kreće da te poljubi. Kad se izmičeš on govori: Pa zar nismo bili na dejtu? Draga, to je the ick. Taj osećaj koji imaš u stomaku i ta neprijatnost. To je the ick, koji će ostati s tobom neko vreme, jer ti se prosto stvorio taj osećaj nelagode koji ne prolazi tako brzo. Zamisli još da je rekao nešto poput: Vidimo se dušo, to bi bio double ick. 

Naslovna fotografija: instagram.com/blanca.soler

Milica Antić

Comments