Što je temelj ispunjenoga života? Točnije, što je temelj sretnoga života? Ne odustajati. U tome je sadržana sva mudrost. Cijelog nas života uče kako ne treba odustati. Mi smo, poput kakvih slabića, odustali. Kakav grijeh! Cijeni se ustrajnost. Pogotovo danas. U 21. stoljeću ženski rod ne treba odustajati. Nikada.

Ljubavna veza? Tko je vidio odustati od nečega u što je uložena ljubav? Posao? Brojka nezaposlenih ljudi povećava se iz dana u dan i ako odustanemo od sadašnjeg posla nikada više nećemo pronaći novi. S***e. Čovjek se lako veže i za ono materijalno i za ono nematerijalno i eto vraga (kako se kaže u narodu)! Veže se čvorovima koje je poslije nemoguće odvezati.

Mama ja njega volim1 Šta je trebalo mama da nas nauči?

Zato – zaboravite sve što ste ikada čuli o odustajanju. Vrijeme je kao savršeno za odustati od onoga kretena i ljubavne veze koja je postala sve samo ne ljubavna i od posla na kojemu nadređeni ne isplaćuje plaću. Odustati je, u mnogo slučajeva, znak zdravoga razuma i spoznaja kako u sebi sadržimo barem još mrvicu dostojanstva.

Comments