Budućnost mode je upravo sada! Da biste pratili taj stil potrebno je da nosite neki do 3D komada odeće. Već smo ranije viđali da su se neki od dizajnera odlučivali da u svoje kolekcije uvrste komade koji su rađeni u 3D tehnici, a sada su se u prodaji pojavile 3D cipele kompanije “Continuum”. Za pravljenje ovih cipela potrebno je od 15 do 2o časova a njihova cena kreće se od 250-395 dolara.

3D cipele Šta kaže catwalk: 3D Moda

Ideja je bila da se naprave cipele koje će odgovarati digitalnom vremenu u kojem živimo. Pa je tako nastala obuća koja je urađena u 3D tehnici koja je napravljena od gume i plastike. Dizajneri su želeli da postignu sve karakteristike koje imaju i obične cipele, pa su tako i ove u 3D tehnici isto udobne i bezbedne. Kada je u pitanju tehnologija pravljenja ovih cipela, oni se nadaju da će im u budućnosti biti lakše da prave ovu obuću i od drugih materijala.

Ko će nositi 3D cipele?

Svakako je glavni cilj ovih cipela da dođu do kupaca. Raniji pokušaji pravljanja ovakvih digitalnih komada uglavnom su završavali na samo na modnim revijama. Osim poznatih ličnosti koje su ponekad ponele ovakav komad, niko se nije usudio da ih nosi svakodnevno jer važe za neudobnu obuću. Zato će ove cipele biti budućnost jer će omogućavati udobnost vašem stopalu, što znači da će moći svkodnevno da se nose.

Ranije su se ovakvi komadi uglavnom nosili na modnim revijama kao što je slučaj sa Victoria’s Secret revijom prošle godine kada su modeli nosili krila urađena u 3D printu. I na reviji Iris Van Herpen pojavili su se komadi urađeni u ovoj tehnici.

Izgleda da je budućnost već stigla i pitanje je vremena kada će se ovakvi komadi naći i na ulicama.

Victoria Secret Fashion Show 2 Šta kaže catwalk: 3D Moda

Victoria’s Secret Fashion Show 2013

Victoria Secret Fashion Show 1 Šta kaže catwalk: 3D Moda

Victoria’s Secret Fashion Show 2013

Iris van Herpen2 Šta kaže catwalk: 3D Moda

Iris Van Herpen Haute Couture Fall 2013

Iris van Herpen Šta kaže catwalk: 3D Moda

Iris Van Herpen Haute Couture Fall 2013

Mirjana Radojević

Comments