Pomračenja predstavljaju portale transformacije i duhovnog buđenja i donose u naš život sudbonosne događaje i prekretnice, podstičući ličnu evoluciju. Ove transformacije i buđenja mogu se desiti brzo i iznenada, ali mogu biti spori i trajti nedeljama i mesecima, pokrećući u nama postepeno jačanje vere i otvaranje ka novim saznanjima.

Delimično pomračenje meseca u Biku, desilo se 19. novembra, a treba se setiti da smo prvi deo ovog ciklusa doživeli 2014. kada je pomračenje meseca u Biku obeležilo početnu tačku za novi ekliptični ciklus, koji ćemo doživeti u mesecima koji su pred nama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OOTD Magazine (@ootdmagazine)


Pomračenja imaju tendenciju da se pojavljuju u parovima suprotnih znakova zodijaka, pa se ova eklipsa uparuje sa pomrečenjem u Škorpiji, koje ćemo videti sledeće godine. Ekliptični ciklus Bik-Škorpija upravo započinje na našem nebu, a novembarsko pomračenje je samo deo ukupne priče. Možda će nam biti potrebno vreme duže nego ovo obuhvaćeno ciklusom, da zaista razumemo šta je rast duše i kako da u svoj život vratimo ono što smo potrišili u prethodnom Bik-Škorpija ekliptičnom ciklusu (2013-2014.).

Moramo se preispitati kako smo i koliko evoluirali od tog perioda do sada, o promenama kroz koje smo prošli i o tome koliko smo ih integrisali u svoj život, da uočimo teme, obrasce i događaje koji se poklapaju sa eklipsama.

Comments