Merkur, planeta misli i komunikacije ušao je u znak pouzdanog, promišljenog Bika i ostaće tamo do 29. aprila. Prelazak iz brzog i visoko motivisanog znaka Ovna u spor i stabilan znak Bika lako je vidljiv, kao kad iznenada pritisnete kočnicu, da biste prekinuli vrtoglavo ubrzanje koje mora da se zaustavi. Merkur u Biku navodi nas da se zaustavimo i ozbiljno posvetimo – stvari koje sada počinjemo zahtevaće neprekidan napor da se manifestuju, a mi ćemi imati svesnu potrebu da ih negujemo do ostvarenja. Briga i obzir se isplate, a naporan rad se računa. Ovnova vatra je sagorela i sada je vreme da energija Bika održi žar.

Merkur u Biku voli rutinu i sledi pravila, a svaka nesigurnost u vezi sa uputstvima vodi ka istraživanje, a ne ka ishitrenim zaključcima. Komunikacija može biti spora, ali ne samo da smo skloni da razmotrimo svoje reči, nego nam treba i vremena da razaznamo šta zapravo mislimo i da procenimo svoje potencijale na najpraktičniji način. U ovom tranzitu možemo imati problema da počnemo, ne zbog odlaganja, nego zato što, zapravo, nismo doneli čvrstu odluku. Kada to uradimo, međutim, nema sile koja će nas zaustaviti. Ovo je vreme kada tvrdoglavi principi i čvrsta odlučnost mogu da dovedu do ukopavanja kada stvari postanu teške, ali to uzemljenje možemo iskoristiti da se dublje ukorenimo u svojim idealima i ciljevima.

Energija Bika nas poziva na fizičku aktivnost – treba da koristimo telo, da ga poštujemo i brinemo se o njemu. Sa Merkurom, odlično je vreme da se pozabavite svojom kondicijom i zdravljem. Potrebno je da se dovoljno odmarate, jer iako je Bik je izdržljiv na duge staze, stres izaziva iscrpljenost.

Ovan

Za vas je ova promena posebna, jer Merkur izlazi iz vašeg znaka. Stižu plodovi napornog rada. Povećanje prihoda.

Bik

Možete napredovati na poslu i očekivati bolju zaradu. Biće vam lako da definišete svoje ciljeve i odlučno i promišljeno krenete ka njima.

Blizanci

Pošto Merkur vlada Blizancima, za vas je ovo poseban period. Vaš kancelarijski rad će biti cenjen u toku ovog perioda i imaćete podršku pretpostavljenih. Naći ćete se u situaciji da profitirate ulaganjem.

Rak

Ovaj tranzit Rakovima donosi mešovit uticaj. Budite oprezni kada je u pitanju rivalstvo, na svim poljima (čuvajte se konkurencije). Moraćete da se borite za poštovanje, kao i za profit.

Lav

Lavovi moraju biti veoma oprezni u pojedinim stvarima. Ovaj tranzit vas može podstaći da pokrenete posao i možete dobiti priliku za napredak, uz koji ide povećanje odgovornosti. Budite budni i pažljivi.

Devica

Devicom, takođe, vlada Merkur, pa će ovaj tranzit biti dobar za one čiji je rad povezan sa pisanjem. Možete se istaći u originalnom pristupu standardnim procedurama. Potraga za novim poslom može biti uspešno okončana.

Vaga

Može doći do povećanja prihoda. Vage koje se bave kreativnim radom, dobiće dobre rezultate. Znanje će se povećati. Možete naći sasvim novi pravac u svojim interesovanjima.

Škorpija

Možete imati problema sa izražavanjem i komunikacijom. Uspeh može doći kroz poslove povezane sa izgradnjom ili zemljištem. Mirni i prijatni trenuci sa porodicom.

Strelac

Povećanje prihoda, prilika da krenete napred i ostvarite svoje ambicije. Moraćete da uložite napor da bi partnerski odnosi bili srećniji.

Jarac

Oprezno sa novcem! Na poslu zadobijate priznanja i poštovanje koje zaslužujete. Moguće preseljenje ili unapređenje.

Vodolija

Izbegavajte osobe za koje znate da vam neće reći istinu. Ne rizikujte u ovom periodu. Održavajte smirenost i taktično ponašanje. Ne uzimajte kredite. Ne govorite grubosti, izražavajte se pristojno.

Ribe

Možete dobiti priliku za povećenje prihoda, ili iznenadan priliv novca. Takođe, možete upoznati nove osobe, ili dobiti podršku ljubavnog partnera. Zadaci koje ste prekinuli, mogu se nastaviti.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments