Super Mesec će se podići u svojoj punoći 13. jula u znaku Jarca, pozivajući nas da preuzmemo odgovornost za svoje živote i pravac svog životnog puta. 

Ako niste srećni i ispunjeni, ako ne provodite vreme kako želite, ovaj pun Mesec, koji nazivaju Super-punim Mesecom, olakšava vam da priznate svoje samosabotirajuće akcije koje su vas možda dovele dotle. 

Suočavanje sa onim što ne funkcioniše i preuzimanje odgovornosti za to kako su se pojedine stvari odvijale – uvek je izazovno, ali postoji moć u adresiranju onoga što ne činimo da doprinesemo svojoj sreći i način da preokrenemo stvari oko sebe i da priđemo bliže onome gde želimo da budemo. 

Mi ne kontrolišemo mnogo toga, ali ako mudro koristite moć ovog punog Meseca, možete dobiti pomoć da savladate prepreke, suočite se sa izazovnima i stignete na vrh planine koju želite da osvojite. Prihvatite Jarca (morsku kozu) za svog duhovnog vodiča i otelotvorite njegovu energiju na tom putu.

Morska koza ima jarčeve veštine potrebne za penjanje po vrletima i sposobnost da se spusti na dno okeana onim delom sebe koji pripada vodi, što joj daje jedinstvenu perspektivu – sa visine i iz dubine. 

A to znači razumevanje i toleranciju i svesnost različitih načina da se gleda na stvari (iz različitih perspektiva) – i zato, neka vas ovo jedinstveno stvorenje vodi i poduči veštinama koje će vas izvesti iz zone komfora. Prihvatite različite strane svog bića, integrišite sposobnosti tih strana, da biste se osnažili i mogli da se koristite moćnom energijom punog Meseca u znaku Jarca. 

Prevazilazeći olujne talase i stenovite padine, Morska koza vas uči da izgradite otpornost i da razumete šta je zaista vredno vašeg vremena i energije, kako da poštujete ono što jeste, kako da cenite različite perspekitve i da svoje vreme i energiju usmerite na ono što zaista želite od života. 

Pred nama su kilometri puta koje treba preći i izazovi koje na tom putu treba savladati. Suočavaćemo se sa neprijatnim stvarima, jer Pluton, gospodar podzemnog sveta, lebdi u blizini ovog punog Meseca i donosi pojedine teške vibracije. 

Ovaj pun Mesec može doneti spoznaju da određene stvari moraju doći do kraja, možda ćemo morati da sazremo, prepustimo se i shvatimo da pojedine ideje, akcije i ciljevi jednostavno nisu mogući i dostižni. Možda ćete morati da prihvatite da određene stvari neće nikada biti onakve kakve želite, ili da, ako se ne promenite, stvari neće biti bolje. Zauzimanje zrelog i praktičnog pristupa može vam pomoći da se lakše krećete u bilo kojoj odluci. 

Otpuštanje, zatvaranje vrata, rastanak, mogu biti teški, ali ovaj pun Mesec je prilika da ponovo napišete sledeće poglavlje, da preoblikujete snove i ciljeve koje niste ostvarili, da upotrebite naučene lekcije i osnažite se sopstvenim iskustvom. Nema pogrešnih puteva, ako na njima učimo i postajemo mudriji, bolji i sposobniji ljudi. 

Merkur, planeta komunikacije, takođe je u blizini punog Meseca, pa ćete možda morati da vodite težak razgovor ili da pronađete samopouzdanje da podelite ono što zaista osećate. Može biti teško postići svesnu komunikaciju, ali praktična, utemeljena i zrela energija Super-punog Meseca u znaku Jarca, pomoći će vam da birate reči sa namerom. 

Setite se kreativne energije koju reči imaju – one koje govorite sebi imaju posebnu težinu, pa zato pazite kako se sebi obraćate. Ako primetite da je vaš unutrašnji glas omalovažavajući, pokušajte da promenite narativ, neka vaš unutrašnji govor bude iskren, ali usmeren na nešto zbog čega se osećate dobro. 

Ovaj pun Mesec je definitivno težak, ali ima toliko dragulja skrivenih u njegovim dubinama, ako ste voljni da zaronite do dna i popnete se do vrha, da biste ih pronašli!

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević 

Comments