281642 10150289032782089 103640622088 7591960 4841884 n Šta nas očekuje drugi dan na ForestFest u?

Na ski stazi u Košutnjaku 27. avgusta, drugog dana Forest Fest–a imaćemo priliku da uživamo u prirodi, šumi Beograda i da čujemo sledeći line-up:

21 h – Foltin (Mk) – Jedan od najboljih makedonskih bendova, čiji nastup karakteriše frenetična plesna atmosfera koju raspiruje brz, tradicionalni makedonski ritam. Izvođenje pesama se može uporediti sa kabareom, uz fonetsku imitaciju španskog, portugalskog, rumunskog i francuskog jezika. Miks različitih žanrova: jazz, funk, bossa nova, ambijentalna i elektro. Strastvena i duhovita, dinamična muzika puna iznenađenja.

22.45 h – THE DIBIDUS BAND (ex FAMILIJA) (SRB) – zvuk mešavine roka, popa, ska i regea nastavlja da zabavlja na isti satirični način kao i bend iz kog je potekao.

The Dibidus je nastao na krilima “demokratskih promena” između 2000. i 2001. godine, što rezultira istoimenim albumom 2003.  godine. Grupu su u tom trenutku činili Dejan Pejović – vokal , Jova Jović – gitara i Milan Sarić – bas. Zvuk benda je bio zamišljen kao fuzija onoga što su njeni članovi pre toga radili u bendovima Familija i DLM (Dejan Pejović, Jova Jović), ali svedeno na minimalne muzičke opcije uz korišćenje računara. U ovoj postavi bend prestaje sa radom 2004. godine a neke pesme sa ovog albuma dobijaju kultni status na globalnoj mreži (Nama treba ljubav, Probudi se).

2007. godine bend počinje rad na drugom albumu “Trenerka i Sako” u postavi Dejan Pejović – vokal, Jova Jović – gitara, Saša Petrov – gitara, Milan Milić – truba. Album je u potpunosti home made , zvučno i tekstualno potpuno prilagođen srpskoj stvarnosti. Frontmen benda Dejan Pejović-Peja je jedan od idejnih osnivača grupe “Vampiri”, a po njihovom razlazu, sa ex- članovima grupe “U Škripcu” osniva „Familiju“ sto rezultira sa dva antologijska albuma srpskog roka i danas podjednako popularnim pesmama kao sto su “Boli me kita”, “Mala mala”, “Paranoja”… Pored starih hitova, predstavljaju aktuelni album ” Trenerka i sako”.

00.30h – KAL (SRB) – jedan od najtraženijih world music bendova sa Balkana, romska muzika sa rock&roll stavom, uz uspešno kombinovanje modernih ritmova. Njihova muzika predstavlja mešavinu romske muzičke tradicije sa uticajima tanga, istočnjačke, pre svega, turske muzike, pa čak i Jamajke.

BLEJAREJA
01.00h – Slobodan Brkic – DJ Brka (SRB)

PROGRAM ForRest
• promocija pojma održivi turizam
• promocija pojma ekodestinacije
• promocija Parka prirode Stara planina
• promocija Specijalnog rezervata prirode Zasavica

Savremeni turista traga za iskustvima koja mu pružaju osedaj bliskosti sa prirodnim vrednostima i lokalnom zajednicom. Cilj programa ForRest je da upoznavanjem i približavanjem javnosti pojma “održivi turizam“ podrži razvoj ove privredne grane koja podrazumeva svaki vid turizma koji doprinosi zaštiti životne sredine, socijalnog i ekonomskog integriteta i unapređivanju prirodnih, stvorenih i kulturnih vrednosti na trajnoj osnovi. Na taj način, ForestFest omogućava ljudima uživanje i sticanje znanja o prirodnim, istorijskim i kulturnim karakteristikama jedinstvenog okruženja, uz očuvanje integriteta mesta i podsticanje ekonomskog razvoja i dobrobiti lokalne zajednice. Održivi turizam skrede pažnju na vrednosti koje klasični turizam ne valorizuje na pravi način (zaštidena područja, kulturna baština itd.).

FILMSKI PROGRAM
Izbor filmova sa Green Screen Festa:
– Gum story
– Utopia
– Povratak zelenog raja
– Džunga u okeanu
– Noise
– Neću život u smeću
– Vrećko nesrećko
– Le reve

U saradnji sa ForestFestom, poklanjamo vam 5×2 karte za nastupe 27. avgusta. U komentarima ispod ovog teksta napišite šta smatrate prioritetom kada je reč o zaštiti životne sredine u Srbiji i redakcija će izabrati pet čitalaca koji će na poklon dobiti po dve karte za drugi dan festivala.


Bobana Jovanović je studentkinja prava, večiti poštovalac Skorsezeovih likova, Diznijevih ikona i večito dete ugurano u veliko pakovanje. Aktivno džabalebari i od ljudi krade trenutke. Voli da nosi naočare za sunce i hvata intrigantne poglede. Da može, upoznala bi Fredija jer obožava Queen. Citat: “Moj život je ludilo koje sam postavila na vrtoglave potpetice i u oblak parfema”.

Comments