Netflixova originalna serija, koja prati život kraljevske porodice, apsolutni je hit već neko vreme, a iako je nova, četvrta sezona serije The Crown pre samo nekoliko nedelja ugledala svetlost dana, fanovi već sa uzbuđenjem očekuju nove epizode i pitaju se šta ih to čeka u petoj sezoni. Četvrta sezona serije u fokusu je imala brak princa Charlesa i princeze Diane, kao i niz političkih spletki i drama za vreme vladavine Margaret Thatcher. U petoj sezoni čeka nas velika promena u glumačkoj postavi, a ovo su samo neke od novosti vezanih za petu sezonu koje su do sada potvrđene.

Potpuno nova glumačka ekipa

Ukoliko ste se, kao i mi, vezali za glumce iz četvrte sezone i možda zaljubili u mladog princa Charlesa, moraćemo da vas razočaramo, jer se ovi glumci sa nama neće družiti u petoj i šestoj sezoni. Ulogu kraljice Elizabete II u poslednje dve sezone igraće Imelda Staunton, princezu Margaret će utelotvoriti Lesley Manville, a starijeg princa Charlesa i princezu Dianu, gledaćemo Elizabeth Debicki i Dominica Westa. Izvesno je da će se promeniti i još neki članovi naše omiljene serije, ali ovo su glumci koji su do sada potvrdili svoje učešće u novim epizodama.

Koji period će pokrivati?

Scenarista nas je već upozorio da se u seriji neće baviti modernim događajima poput venčanja Kate i Williama ili Meghan i Harry-ja jer smatra da nije prošlo dovoljno vremena kako bi istorija dala svoj sud o ovim događajima. Peta sezona serije biće fokusirana na devedesete godine i početak dvehiljaditih, i pratiće turbulentne romantične odnose u palati. Radnja će pokriti sve, od razvoda Charlesa i Diane, do svađa između princa Andrewa i Fergie, pa sve do tragične nesreće 1997. godine u kojoj je princeza Diana izgubila život.

Comments