Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Šta nismo sebi dali – kad nam nešto fali

Šta nismo sebi dali – kad nam nešto fali

1/2

U savremenom tempu života, nastojeći da stignemo i postignemo, uglavnom jurimo dok ne padnemo i dok se ozbiljno ne uplašimo za sebe, a onda je ponekad već kasno da sebi pomognemo. Kod lekara idemo samo kad moramo, gutamo lekove i nadamo se da će nas održati dovoljno da još neko vreme trčimo istim tempom. A u čemu ćemo pobediti? Šta jurimo? Gde ćemo stići? Pitamo mi to sebe, naravno i osećamo grižu savesti što smo tako neodgovorni prema osobi koja nam najviše treba u životu, ali sve drugo i svi drugi su nam obično preči od nas samih.

Negde u sebi, svesni smo da se ne razboljevamo zato što smo uhvatili virus, ili što je sudbina nepravedna prema nama, nego zato što sebi nismo dali, pružili, obezbedili, nešto vitalno. Mir, odmor, opuštanje, uredniji način života, ljubav i negu – sve ono što rado pružamo onima koje volimo i što im i sami toplo preporučujemo, kad vidimo kako se troše i kako loše postupaju prema sebi.

Odnosimo se prema sebi onako kako se nikad ne bi odnosili prema svojim najbojim prijateljima i zaboravljamo da je sve povezano, da naš duh, um i telo predstavljaju celinu i da svi delovi  nas treba da sarađuju, da bismo funkcionisali, bili zdravi i uravnoteženi. A jedino mi sami najbolje znamo šta nam treba, prija i odgovara, šta nas leči i isceljuje – mi najbolje možemo da razumemo sami sebe, ako slušamo svoje telo, poštujemo svoja osećanja, svesni smo svojih misli i želimo da pomognemo sebi. Iz takvog odnosa zanemarivanja onoga nam telo proučuje i potiskivanja onoga što mislimo i osećamo, nastaju uzročnici bolesti koji mogu da se razvijaju i odu daleko, van kontrole i pomoći.

Ono što potiskujemo i zanemarujemo, nema gde da ide – ostaje u nama, nagomilava se i stvara blokade, naše negativne misli i neprihvaćene i potisnute emocije prosto se razlivaju po telu, kad više nemaju gde da se skupljaju. Određena vrsta misli i emocija ima tendenciju da se posebno nagomilava u određenim delovima tela.

670 5 Šta nismo sebi dali – kad nam nešto fali

Editors choice