Već dugo tražite posao, šaljete svoju biografiju na mnoge konkurse i napokon je usledio poziv! Poziv na razgovor za posao. Uh. Uzbuđene ste, nervozne, plašite se šta će vas pitati, da li ćete znati da odgovorite na sve, pa čak i da li ćete se pokazati u pravom svetlu. Vaša biografija je zaista impresivna, pa zato nikako ne smete da dozvolite sebi da to “uprskate”.

Najpre, dišite. Sve će biti u redu. Ako ste mogle da steknete toliko poslovnog iskustva, moći ćete da preživite i razgovor. Oko tog dela zaista ne bi trebalo da brinete, pa ćemo se zato fokusirati na to kako ćete izgledati. Prvi utisak je najvažniji, a psihologija je više puta pokazala da ljudi veliku pažnju obraćaju na ono “vizuelno”. Upravo zato, trebalo bi da odaberete elegantnu, poslovnu kombinaciju u kojoj ćete izgledati ozbiljno i profesionalno, ali istovremeno i moderno. A kompanija Mona ima predlog za vas!

Za početak, sa malom, crnom haljinom nikada nećete pogrešiti. Mi vam predlažemo elegantnu koktel haljinu bez rukava sa diskretnim šlicem na prednjoj strani. Ona je sasvim odgovarajuće dužine, do kolena, što vam i omogućava da izgledate profesionalno, a i dalje ženstveno. Jednostavan kroj će vam savršeno stajati, a opet, kako biste doprinele poslovnom izgledu, odaberite neku “strožu” frizuru poput uredne punđe ili repa. Kada je reč o nakitu, diskretne minđuše ili jednostavan ručni sat u srebrnim ili crnim nijansama biće dovoljni. Na kraju, važan je i make up koji ne bi trebalo da bude prenapadan, već naprotiv, prirodan i diskretan. Najbolje je da odaberete nude look.

haljina2 Šta obući za prvi POSLOVNI razgovor?
Comments