Osamdesete i devedesete godine prošlog veka iznedrile su jedinstvenu hip-hop muziku, žanr koji je tada zavladao svetskom muzičkom scenom i čija vladavina traje i danas. Još tad su mnoge rep zvezde postale idoli i uzori mladima širom sveta. Njihov jedinstveni stil izražavanja, oblačenja, javnog nastupa i generalno razumevanja sveta bio je nešto potpuno drugačije u odnosu na ustaljene norme tog doba. I danas je tako. Svojim odvažnim stavom, i željom da se njihov glas čuje daleko, sadašnje rep zvezde danas su uzor nekim novim klincima. Kao i krajem prošlog veka, pojedini umetnici isticali su se više u odnosu na druge, a jedan dvojac posebno drma hip-hop scenu današnjice.

Tridesetpetogodišnji Future, poznat po svom alter egu Hndrxx-u, karijeru je započeo kao tekstopisac. Njegov talenat primetile su velike zvezde poput Ludacris-a, Lil Wayne-a, Nelly-a, Wiz Khalife, pa čak i Beyonce, te nije ni čudo što je i mlada Cardi B poželela da radi baš sa njim. Međutim, ona nije jedina koja je to poželela. Svetska rep zvezda Nicki Minaj umešala se u potencijalnu saradnju Cardi i Future-a i na kraju je i sprečila. Bez obzira na to, Future nastavlja da stvara, ne obazirući se na ova dešavanja.

Cardi B 1 e1555937052138 Šta povezuje hip hop senzacije Cardi B i Future?

Kao svoju najveću inspiraciju, ističe rok legendu ‘70ih, Jimmy Hendrix-a, stvarajući upravo pod velikim uticajem rok kulture. Kako je u stalnoj potrazi za drugačijim životnim putevima, neprestano se izražava kroz muziku i različite stilove. Reper ističe kako je Hndrxx razigran i neočekivan, dok je Future, kada je stil u pitanju, ekspresivan i direktan. Baš kao što reperova autentičnost uvek dolazi do izražaja, bilo da je na sceni ili van nje, njegov stil je vrlo prepoznatljiv i često kopiran od strane mladih. Kombinovanje raznih printova, retro momenata i super-kul patika futurističkog izgleda, poput modela Reebok Aztrek  – njegov su zaštitni znak.

Futur 1 e1555937123957 Šta povezuje hip hop senzacije Cardi B i Future?

Cardi B, kao svetska senzacija, ne dozvoljava da bude sputana trenutnim sukobom, već nastavlja da prkosi pravilima i očekivanjima fanova, kako na ličnom planu, tako i svojom muzikom. Njen stav kada je u pitanju stil ogleda se u tezi očekuj neočekivano. Iako se na raznim dodelama nagrada često pojavljuje u kombinacijama koje odišu elegancijom i glamurom, neretko uklapa haljine sa mega cool patikama i to je ove sezone njen statement komad.

Cardi B 2 e1555937076892 Šta povezuje hip hop senzacije Cardi B i Future?

Iako sprečeni da ostvare saradnju na Cardinom poslednjem albumu, ove dve zvezde i dalje povezuje mnogo toga – smeli tekstovi, snažni nastupi, kao i odvažan stil kada je u pitanju moda. Pored toga što vladaju rep, oni vladaju i modnom scenom gde diktiraju trendove. Must have komad ove sezone i kod Cardi B i kod Future-a jeste nedavno ponovno lansirana patika iz 1993. godine, čuveni Aztrek model koji su nosili njihovi hip-hop prethodnici. Ova legendarna silueta, sada je osvežena novim koloritom, dok kroz retro elemente, poput visokog đona i Hexalite tehnologije i dalje ističe duh ‘90ih. Pomerajući granice, ove rep zvezde, baš kao i Reebok koji donosi novu Aztrek patiku, trude se da inspirišu mlade širom sveta da budu kreatori svojih života, da postanu najbolja verzija sebe i otkriju bezgranični potencijal koji se krije u njima.

Future 2 e1555937173633 Šta povezuje hip hop senzacije Cardi B i Future?

Pored saradnje sa Reebok-om, ostaje da sačekamo i neku muzičku saradnju i napokon vidimo kako će se u tandemu ovaj dvojac pokazati na rep sceni, jer na modnoj već dominiraju.

Comments