Izgleda da je došlo vreme da Kejti Peri (Katy Perry), Kings of Leon i ostali naprave malo mesta, jer na muzičku scenu stupaju nove nade. Na muzičkim portalima se sve češće spominju imena novih umetnika, od kojih se u budućnosti očekuje mnogo. Na radost publike, ima ih mnogo više nego što ćemo mi uspeti da vam nabrojimo u ovim tekstovima, ali potrudili smo se da izdvojimo desetoro najzanimljivijih. Za neke od njih ste već čuli, u nečiji zvuk ćete se tek sad zaljubiti, dok vam se neki možda uopšte neće dopasti. Ali ništa nećete znati ako im ne date priliku, stoga poslušajte prvi deo naše male liste.

Karmin: Ovaj dvojac se proslavio, naravno, zahvaljujući sajtu YouTube. Čine ga Ejmi Hajdeman (Amy Heidemann) i Nik Nunan (Nick Noonan), a ono što je posebno zanimljivo jeste da su njih dvoje (za razliku od većine ostalih) muzički školovani. Upoznali su se na Berkli koledžu (Berklee College), i odlučili da urade nešto konkretno povodom svoje muzičke karijere. Osnovali su bend i počeli da kače svoje obrade poznatih pesama na YouTube. Jedna od njih ih je i proslavila. Bila je to obrada pesme “Look At Me Now” Krisa Brauna (Chris Brown) koja trenutno ima preko 61 milion pregleda. Nakon toga su ih zapazile i velike muzičke kuće, a onda je usledio prvi profesionalni ugovor, snimanje prvog singla “Crash Your Party”, zatim singl “Brokenhearted”, dok trenutno pripremaju svoj prvi album. Nik i Ejmi su inače vereni, Ejmin zaštitni znak je njena čudna frizura, a Nikov njegov neobičan način plesa.

Skylar Grey: I’m coming home, I’m coming home. Tell the World I’m coming home. Let the rain wash away all the pain of yesterday… Glas koji peva ovo u Didijevoj (Diddy) numeri “Coming Home” je od ove devojke. Ima 26 godina, a pravo ime joj je Holi Bruk Haferman (Holly Brook Haffermann). Ona i nije toliko nova na muzičkoj sceni s obzirom na to da je prvi album “Like Blood Like Honey” izdala još 2006. godine pod svojim pravim imenom. Međutim pravi proboj je usledio nakon gostovanja u već spomenutnoj Didijevoj pesmi, i u numeri “I Need A Doctor” Dr. Drea. Takođe je snimila demo za pesmu “Love The Way You Lie”, čiji je i jedan od autora, a ova numera joj je donela i nominaciju za Gremi. Trenutno radi na svom novom albumu “Invinsible” koji bi trebalo svetlost dana da ugleda u toku ove godine.

Kimbra: Svima je poznata (bar njen potiljak i profil, a sigurno i njen glas) iz pesme “Somebody That I Used To Know” na kojoj je sarađivala sa Gotjeom (Gotye), ali malo vas je ranije čulo za nju. Kimbra je novo lice na muzičkoj sceni, ima 22 godine i poreklom je sa Novog Zelanda. Prvi singl “Settle Down” je izašao 2010. godine, a muzički kritičari su tada počeli da je upoređuju sa Ninom Simon (Ninom Simone) i Florence + The Machine. Iste godine je izdala svoj prvi album “Vows” koji trenutno promoviše na turneji, sa Gotjeom (Gotye). Najnoviji singl, koji je izašao 2011. godine, jeste “Cameo Lover” za koji je snimila i zanimljiv spot.

Maverick Sabre: Za njega kažu da izgleda kao fudbaler Runi (Wayne Rooney) sa glasom Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse). Kimbrin je vršnjak, dolazi nam iz Londona, a na muzičku scenu je sleteo 2008. godine, najpre gostujući u numerama Prof. Greena, The Streetsa i dvojca Chase &Status. Prvi album “Lonely And Brave” sa kog se odmah izdvojila numera “No One” mu je izašao ove godine, ali su mu prethodili singlovi “Let Me Go” i “I Need”.

Lana Del Rey: Evo ga jedno već dobro poznato lice. O njoj ste toliko već čitali, tako da ćemo preskočiti informacije tipa koje joj je pravo ime, koliko godina ima i kako je počela. Većini nije jasno kako je za tako kratko vreme uspela da postane ovoliko popularna, s obzirom na to da ne stvara baš toliko komercijalnu muziku. Numeru (po kojoj se i novi album zove) “Born To Die” niste mogli da promašite, kao ni “Video Games” i “Blue Jeans”, a sa albuma su se izdvojile i “This Is What Makes Us Girls”, “Summertime Sadness”, “Off To The Races”…  Ali ni njene starije pesme kao npr. “Gramma” ili “Driving In Cars With Boys” nisu za zanemariti.


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje : “Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?”

Comments