Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Šta su i kako rade porodične konstelacije

Šta su i kako rade porodične konstelacije

1/3

U poslednje vreme nudi se sve više terapeutskih metoda, Couch-ihg je postao vrlo popularan, a sve češće čujemo i za porodične konstelacije. Taženje pomoći za rešavanje psiholoških i emotivnih problema, ili uopšte, nekog oblika stručne pomoći kad se osećamo zaglavljeno, dezorijentisano, obezvređeno, zbunjeno, tužno, izgubljeno, više nije tabu i sve veći broj ljudi se okreće traženju odgovarajućeg terapeutskog metoda. Izbor je zaista veliki, ima mnogo oficijelnih, kao i alternativnih metoda i terapeuta, a konstelacije postoje odavno – pre desetak godina ovaj metod je bio poznat kao order (Order of Love, poredak ljubavi) a terapeuti koji se danas njime bave, predstavljaju ga kao porodične konstelacije ili porodični raspored.

Dakle, šta su to porodične konstelacije?

Delotvoran terapeutski metod, koji u kratkom roku omogućava ostvarenje uvida u suštinu problema i najsloženijih životnih situacija, što nam omogućava da pronađemo moguća rešenja i odgovore. Osim u terapeutske svrhe, konstelacije se koriste u timskom vođenju, organizacijskom savetovanju, superviziji, medijaciji, kao i u pozorištu.
Porodične konstelacije prevod je naziva (Famillienstellung) je koji je uveo Bert Hellinger, nemački psihoterapeut i teolog koji je proučavao i analizirao uticaj porodice i porodičnih odnosa na pojedinca, u cilju rešavanja njegovih problema. Na Berta je veliki uticaj izršio šesnaestogodišnji boravak u Južnoj Africi, gdje je bio katolički sveštenik i družio se s plemenom Zulu. Po povratku je otišao u Ameriku gde je učio neposredno od Arthura Janova (Artur Džanov “Primalni krik”) i proučavao transakcionu analizu Erika Berna.

Editors choice