Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

1/3

U poslednje vreme nudi se sve više terapeutskih metoda, Couch-ihg je postao vrlo popularan, a sve češće čujemo i za porodične konstelacije. Taženje pomoći za rešavanje psiholoških i emotivnih problema, ili uopšte, nekog oblika stručne pomoći kad se osećamo zaglavljeno, dezorijentisano, obezvređeno, zbunjeno, tužno, izgubljeno, više nije tabu i sve veći broj ljudi se okreće traženju odgovarajućeg terapeutskog metoda. Izbor je zaista veliki, ima mnogo oficijelnih, kao i alternativnih metoda i terapeuta, a konstelacije postoje odavno – pre desetak godina ovaj metod je bio poznat kao order (Order of Love, poredak ljubavi) a terapeuti koji se danas njime bave, predstavljaju ga kao porodične konstelacije ili porodični raspored.

Dakle, šta su to porodične konstelacije?

Delotvoran terapeutski metod, koji u kratkom roku omogućava ostvarenje uvida u suštinu problema i najsloženijih životnih situacija, što nam omogućava da pronađemo moguća rešenja i odgovore. Osim u terapeutske svrhe, konstelacije se koriste u timskom vođenju, organizacijskom savetovanju, superviziji, medijaciji, kao i u pozorištu.
Porodične konstelacije prevod je naziva (Famillienstellung) je koji je uveo Bert Hellinger, nemački psihoterapeut i teolog koji je proučavao i analizirao uticaj porodice i porodičnih odnosa na pojedinca, u cilju rešavanja njegovih problema. Na Berta je veliki uticaj izršio šesnaestogodišnji boravak u Južnoj Africi, gdje je bio katolički sveštenik i družio se s plemenom Zulu. Po povratku je otišao u Ameriku gde je učio neposredno od Arthura Janova (Artur Džanov “Primalni krik”) i proučavao transakcionu analizu Erika Berna.

Editors choice