5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

U poslednje vreme nudi se sve više terapeutskih metoda, Couch-ihg je postao vrlo popularan, a sve češće čujemo i za porodične konstelacije. Taženje pomoći za rešavanje psiholoških i emotivnih problema, ili uopšte, nekog oblika stručne pomoći kad se osećamo zaglavljeno, dezorijentisano, obezvređeno, zbunjeno, tužno, izgubljeno, više nije tabu i sve veći broj ljudi se okreće traženju odgovarajućeg terapeutskog metoda. Izbor je zaista veliki, ima mnogo oficijelnih, kao i alternativnih metoda i terapeuta, a konstelacije postoje odavno – pre desetak godina ovaj metod je bio poznat kao order (Order of Love, poredak ljubavi) a terapeuti koji se danas njime bave, predstavljaju ga kao porodične konstelacije ili porodični raspored.

Dakle, šta su to porodične konstelacije?

Delotvoran terapeutski metod, koji u kratkom roku omogućava ostvarenje uvida u suštinu problema i najsloženijih životnih situacija, što nam omogućava da pronađemo moguća rešenja i odgovore. Osim u terapeutske svrhe, konstelacije se koriste u timskom vođenju, organizacijskom savetovanju, superviziji, medijaciji, kao i u pozorištu.
Porodične konstelacije prevod je naziva (Famillienstellung) je koji je uveo Bert Hellinger, nemački psihoterapeut i teolog koji je proučavao i analizirao uticaj porodice i porodičnih odnosa na pojedinca, u cilju rešavanja njegovih problema. Na Berta je veliki uticaj izršio šesnaestogodišnji boravak u Južnoj Africi, gdje je bio katolički sveštenik i družio se s plemenom Zulu. Po povratku je otišao u Ameriku gde je učio neposredno od Arthura Janova (Artur Džanov “Primalni krik”) i proučavao transakcionu analizu Erika Berna.

Editors choice