Kada doživljavate razočaranje i izdaju u vezama, to je obično na isti način i zbog istih stvari – svi imaju svoje obrasce ponašanja, zamke u koje redovno upadaju. Da biste ih izbegli, primenite trikove i strategije koje astrolozi predlažu u skladu sa horoskopskim znakom. 

Ovan 

Vi ste precizni i odvažni, što je uglavnom dobro, ali imate tendenciju da se preterano trudite oko onoga što želite, čak i ako se radi o nečemu u čemu partner nije na vašoj strani. Kad nešto hoćete onako kako vi hoćete, umete zaista da budete naporni na sve načine i da izazovete otpor, koji biste mogli da zaobiđete malo mudrijim ponašanjem. Sledeći put kad počnete da gurate partnera u nešto čemu se on opire, uzmaknite i pitajte ga šta on želi. I zatim ga slušajte, ali stvarno. To će vam pomoći da pronađete kompromis, umesto da namećete svoja rešenja. 

Bik 

Vi ste veoma posvećeni i pružate stabilnost svom partneru – on može računati na vaše nepromenljive rutine, navike i ponašanja. Ali, u tome je i problem – užasno ste tvrdoglavi i nespremni za kompromis, koji je neophodno praviti u svakom odnosu. Ne može uvek da bude po vašem. Sledeći put kad partner izrazi neku potrebu ili želju, koja je van vaše zacrtane putanje, budite fleksibilniji, čak i ako vam je zbog toga neugodno. Partner će ceniti promenu, a vi ćete biti zadovoljni kad vidite da ste uradili pravu stvar i usrećili ga. 

Blizanci 

Vi ste jedan od najprijatnijih znakova zodijaka, volite nova poznanstva, radoznali ste i veoma komunikativni. Flert je za vas deo komunikacije i razmene i donosi prijatnost koje ne vidite zašto biste se odrekli – vi se uvek povezujete sa drugom osobom i to vam je potrebno da biste se dobro osećali. Imajte u vidu da bi vaš partner mogao da bude povređen zbog načina na koji komunicirate i povezujete se sa drugim osobama, čak iako je svestan da je to za vas bezazleno. Jer, ipak nije – vi tačno znate sa kim biste bili, kad bi se okončala veza u kojoj se nalazite, imate plan B, pa i C, a možda i više od toga. Partner nije lud kad vas optužuje da čuvate rezervne varijante. Razmislite o tome koliko je to zapravo uvredljivo i kako biste se vi osećali da znate da vaš partner takođe ima punu „fioku“ rezervnih varijanti, sa kojima održava ležeran i iskričav kontakt. Taj uvid vam može pomoći da se ponašate rezervisanije i da više poštujete osećanja partnera. 

Rak 

Vi maštate o svijanju gnezda i spremni ste da počnete odmah. Zašto gubiti vreme, kad ste osetili da je druga osoba vaša srodna duša i već vidite šta sve možete zajedno da postignete? Vaš senzibilitet je legendaran, ali veze ne funkcionišu tako i vi obično doživljavate razočaranje i preživljavate slomljeno srce, jer ste se zaleteli i svojim intenzitetom odgurali partnera daleko van njegove zone komfora, daleko pre nego što je bio spreman da napravi ijedan korak. Preplašili ste nekog ko je mogao da razvije zaista duboka osećanja prema vama, samo zato što ste žurili, gurali i uvlačili i niste mu dozvolili da se sabere (bio je suviše spor za vas). Ali, svi su suviše spori za vas i svi će se povući u strahu i otporu, ako vi ne rešite da usporite. Trenirajte. Ne planirajte dalje od sutrašnjeg dana. 

Lav

Ako želite sreću i harmoniju u vezi, pokušajte da se stavite u poziciju svog partnera. Nije da ga vi zanemarujete, obično ste pažljivi i velikodušni, ali ne trudite se baš da razumete kako partner razmišlja i šta oseća, jer ste previše zaokupljeni svojim osećanjima. Pokažite malo više empatije, slušajte šta vam partner govori i uzmite to u obzir. To možda nije lako za vas, ali partner će ceniti vaš napor, što će dugoročno dobro uticati na vaše odnose.   

Devica 

Vaši standardi mogu biti najviši u celom zodijaku, vi ste precizni u svojim zahtevima i ne prihvatate nagodbe. I to je sasvim u redu dok ste sami i ne morate nikoga da uzimate u obzir i da se prilagođavate. Ali kada ste u vezi, ovo predstavlja problem – vaša očekivanja su previše za svakoga, a vaš partner bi mogao doći do tačke kada se oseća kao da nije dovoljno dobar za vas. Sledeći put kad osetite potrebu da kritikujete i prigovarate, suzdržite se i pokušajte da pronađete nešto pozitivno. Vaš ljubavni život će procvetati kad naučite da se fokusirate na dobre stvari i da radije i češće hvalite, nego što kritikujete. 

Comments