Leto je. Većina nas i nema taj osećaj, jer su nam pasoši odloženi u fioke, a omiljene morske destinacije stavljene na pauzu. To ne znači da nećemo iskoristiti letnje dane i omiljeni aksesoar za plažu, i krenuti u letnju avanturu. Bilo da je u pitanju jezero, reka ili bazen, takozvana torba za plažu je must have. Kako biste se prepustili celodnevnom boravku na plaži , veoma je bitno da vaša torba sadrži sve ono što može da vam zatreba u datom momentu. Evo koje su to nezaobilazne sitnice bi trebalo da se nalaze u njoj.

Kada ste izabrali model torbe sa savršenim letnjim dezenom, vreme je da spakujete prvu stvar. To bi bio peškir ili prostirka. Bez obzira na to da li ste tip koji voli udobnost i ležaljku ili ste više neko ko voli prirodnost i pesak u kosi, bez peškira ne možete krenuti! Pored toga, pri ruci vam može biti i mali peškir za lice.

photo 1471500466955 85aecf33f71f Šta sve mora da sadrži torba za plažu

Odlazak na kupanje je nezamisliv bez zaštitnog SPF faktora. Bez obzira na boju tena, nanošenje kreme za sunčanje je obavezno! Izgorela koža i koža sa alergijskom reakcijom nije in, tako da, nemojte mučiti svoju kožu, i redovno nanosite kremu na celo telo, jer koža sve pamti. I ne brinite, nećete se vratiti bez preplanulog tena, samo ćete biti iznenađeni jer će vam se postepenim tamnjenjem kože boja duže zadržati. Ne bi bilo loše da spakujete i labelo za usne sa zaštitnim faktorom. Pre svega, budite zdravi, a i lepi!

Naočare za sunce su još jedna stvar koju nikako ne smemo izostaviti. Pored toga što štite od zračenja , štite nam i lice od nastanka novih bora prilikom žmurenja i mrštenja koje nastaju kao posledica gledanja u sunce. A mogu nam se lepo uklopiti i uz novi kupaći kostim, što znači – spojiti lepo i korisno.

photo 1473496169904 658ba7c44d8a Šta sve mora da sadrži torba za plažu

Higijena ruku je važna za zdravlje celog organizma. Sredstvo za dezinfekciju bi trebalo da bude obavezan sadržaj vaše torbe. Bez obzira da li je u pitanju odlazak na plažu, u grad, na bazen ili je sezona virusa i epidemije , bez ovog sredstva ne krećite nigde! To može biti gel za suvo pranje ruku, ili vlažne maramice koje sadrže alkohol u sebi.

Comments