Prelep aristokratski ten, pege, divlje plave kose i najbolje krimi drame – da li znaš o kome se radi? Reklo bi se da Skandinavcima nije bilo dovoljno što im ceo svet zavidi na lepoti i talentu za pisanje, već su uspeli da prednjače još u jednoj umetnosi, “umetnosti nakita”. Uprkos francuskom preciznom, beskrajno finom i pažljivom osećaju za modu, neću se ustručavati da kažem da su Skandinavci u igri kombinovanja nakita i stilova poneli titulu. Savršen balans svakodnevne trendi odeće i pažljivo odabranog nakita, učinio ih je ubedljivim pobednicima francusko-skandinavske modne borbe.

Skandinavski šik je inspirisan funkcionalnošću, a ne maksimalnom doteranošću. Svoju popularnost je dostigao upravo zbog ženskog uživanja u udobnosti, kombinovanju muških i ženskih stilova, ležernosti sportskih patika i lepoti večernjih haljina. Upravo zbog toga su Instagram stranice skandinavskih lepotica najpopularnija inspiracija svih ljubitelja mode.

Skandinavke insistiraju na ulaganju u svakodnevne komade, džins i maksi kapute. Iako je nekada njihov minimalistički stil odisao hladnim nijansama, danas se mogu pohvaliti raznim dezenima, printovima i bojama. Njihov minimalistički stil upotpunjava dinamičan, upečatljiv nakit u vidu velikih alki, školjki, bisera i nedefinisanih skulpturalnih komada. Bilo da se radi o minđušama, ogrlicama ili prstenju, opredeljuju se za zlatne nijanse koje se savršeno slažu uz žute tonove njihovih lica i kose. Barokni nakit ukrašen biserima, koralima, tirkizom, rubinima ili zelenim ahatom totalno je uzdrmao čitav svet. Nakit inspirisan školjkama postao je apsolutni hit i u zimskim danima.

Comments