Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Šta tebe čini srećnom?

Šta tebe čini srećnom?

Nekad se probudim ujutru da posmatram izlazak sunca i mislim o tome kako je predivan, i kako je život ispred mene i osećam se dobro. Ovog jutra, na primer, nebo je tako vedro, sunce tako sjajno. Kako bilo šta može poći naopako po ovakvom danu?” – Čarli Braun (Charlie Brown)

Na ovo filozofsko/praktično pitanje podstaklo me je gledanje filma “Džuli i Julija” (Julie & Julia), simpatična komedija koja se uz fantastičnu glumu Meril Strip (Meryl Streep), pretvara u potpuno uživanje. Ono što je meni bilo interesantno jeste ideja glavne junakinje da svakog dana uradi jednu stvar koja će za nju biti izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Ja uglavnom na ovakve pomisli reagujem potrebom da rešavam problem gladi u svetu ili istrebljivanja životinja i onda shvatim kako je sve to preobimno za mene, budem tužna neko vreme i na kraju nastavim po starom ne uradivši ništa novo. I to mi je predstavljalo problem, trebalo mi je neko praktično rešenje.

Slika u textu Šta tebe čini srećnom?

Sve se može savladati

U filmu glavna junakinja to rešava veoma jednostavno. Ona svakog dana kuva jedno jelo iz knjige recepata njene omiljene kuvarice Džulije Čajld (Julia Child). Fenomenalna ideja. Nešto jednostavno što može da ti pruži zadovoljstvo, sreću, da bude izazov, a pritom je veoma praktično i korisno. Često čujem da prava sreća nije uslovljena, da ona ne zavisi ni od određenih događaja, ni od ljudi, jednostavno jeste prisutna u nama. Ja nisam baš sigurna da sam ovako nešto doživela. Sva sreća koju sam ja osetila u životu bila je jako uslovljena, što direktno govori da kada su nestali njeni uzročnici i ja više nisam bila srećna. I tako sam odlučila da osmislim razne tehnike kako bih razvila osećaj neuslovljene sreće.

Vežba br. 1: Počni dan sa osmehom

Ovu vežbu bi bilo najbolje praktikovati ujutru kada se probudiš i za nju ti je potrebno pet do petnaest minuta. Ustani iz kreveta i zauzmi udoban položaj. Pusti, po svom izboru muziku koja na tebe deluje opuštajuće i pozitivno. Pokušaj da opustiš svoj um, ne razmišljajući ni o čemu konkretno, neka tvoja pažnja bude usmerena na tvoje telo. Možeš da zatvoriš oči ako će ti to pomoći da se odvojiš od svojih misli i povežeš sa svojim telom. Polako u ritmu muzike počni da se krećeš. Možeš da praviš neke uvežbane pokrete ili da se prepustiš da ti se telo kreće kako te inspiracija vodi, nema nekog konkretnog pravila. Inspirišući svoj um da izmišlja nove pokrete razvijaćeš svoju kreativnost, dok ćeš fokusirana na to što radiš u datom trenutku pojačati svoju koncentraciju i oslobađati se vezanosti za konstantno mentalno analiziranje situacija u kojima se nalaziš.

Ukoliko ti nedostaje inspiracije možeš na YouTubeu da pogledaš snimke kao što su:

Bollywood Dance Workout Hemalayaa Part I

Joyful Yoga with Hemalayaa

The Goddess Workout – Intro to Bellydance “Hips”

Zabavljaj se, smej se svim tim novim pokretima koje praviš. Ovo je jednostavan način da sebe doživiš drugačije, da napraviš promenu koja će te sigurno zabaviti, a veoma je jednostavno. Ovaj osećaj zadovoljstva možeš oživeti bilo kada u toku dana ako te nešto, iz bilo kog razloga, izvede iz zadovoljnog balansa. Na trenutak napravi pauzu, zatvori oči i ponovo oživi osećaj zadovoljstva i opuštenosti koji si imala tog jutra, videćeš kako je delotvorno. Ovo se naziva usmeravanje energije. Pozitivnu energiju sa jednog iskustva prenosiš na ne baš prijatnu situaciju u kojoj se nalaziš.

Počni sebe da menjaš postepeno, nauči da napraviš jedan korak i prećićete ceo put.

Osmeh je znak da se osećate dobro bez ijednog konkretnog razloga. Počni dan sa osmehom, to je najbrži način da oživiš osećaj neuslovljene sreće.

Uživaj u ovom danu, šta god budeš radila!

Diana Ross I Love You Baby

Sledećeg četvrtka pročitajte nove savete za život ispunjen srećnim trenucima!


Maja Selaković voli da se izražava kroz slike, čini joj se da se stvari tako doživljavaju intuitivnije i da je komunikacija smislenija. Ljubav prema vizuelnim umetnostima provela ju je kroz fotografiju, advertising, televiziju i film.

Editors choice