Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Ne žurite sa zaključcima da je gubitak kose posledica samo stresa ili je samo genetski zato što može da bude i više od toga! Gubitak kose često je signal brojnih medicinskih problema i može da bude rezultat niskog nivoa crvenih krvnih zrnaca i gvožđa u vašem organizmu. To stanje je označeno kao anemija.

Nedostatak gvožđa kod žena u nekoliko kliničkih studija pokazalo se kao čest razlog gubitka kose kod žena koje nisu u menopauzi, u uzrastu od 30 do 50 godina. Kod žena ispod 50 godina glavni razlog gubitka kose je nutritivne prirode, i zahvata 30% žena. Povećani i uporni gubitak kose (hronični telogeni efluvijum) i redukovani volumen kose osnovni su simptomi. Glavni razlog čini se da su narušeni nivoi gvožđa, kompromitovani suboptimalnim unosom esencijalnih aminokiselina l-lizina. Druga studija na 153 žena sa telogenim efluvijumom sprovedena u periodu 1995-1998. pokazala je da je nedostatak gvožđa razlog gubitka kose kod 72% žena. Telu su potrebni određeni nutritijenti da bi proizvodio hemoglobin i crvena krvna zrnca i ako ima nedostatak nekih nutritijenata, razvija se anemija. Ako nema dovoljno gvožđa produkcija hemoglobina je ograničena i posledično i produkcija crvenih krvnih zrnaca. Crvena krvna zrnca su potrebna da nose kiseonik do svakog dela tela. Anemija izaziva slabije snabdevanje ćelija i tkiva kiseonikom što afektuje i smanjuje njihovu funkciju.

201201 omag thin hair 600x411 Šta to prouzrokuje opadanje kose?

Znanje kako da se izborite sa problemom poput anemije i gubitka kose pomoći će vam da izbegnete nervozu i depresiju zbog pramenova kose koje gledate u kadi ili na češlju. Međutim, ponekad vam je potrebna dopunska pomoć. 101 HAIR CARE centar za probleme i negu kose uspešno izlazi na kraj sa gubitkom kose izazvanom anemijom. Ponekad kada postoji i genetska osnova za gubitak kose stepen proređivanja može biti i ozbiljniji.

Zavisno od stepena slabosti kose preporučuju se različiti tipovi nutritivnih proizvoda iz linije 101 bogati vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama koji se lokalno nanose na kožu glave da bi se sprečilo opadanje kose i obezbedilo direktno pothranjivanje folikula dlake. Postepeno se stabilizuje opadanje kose, kosa postaje jača i vraća se kvalitet kose. U prvim fazama tretmana intenzivno se vrši oksigenacija kapilicijuma da bi se obezbedio visok nivo kiseonika koji nedostaje u perifernim tkivima kod anemije. Funkcija folikula se poboljšava laserskom biostimulacijom koja enregetski povećava funkciju ćelija u korenima dlaka koje ionako oslabjeno rade zbog nedostatka kiseonika i nutritijenata. Postepeno na svakom nivou, od hemoglobina do ćelijske funkcije rešavaju se nastali problemi i dobija se i zdravo telo i jaka krv i svakako zdrava i kvalitetna kosa!

Posetite 101 Hair Care centar za lečenje opadanja kose i oboljenja kose www.101hair.rs

Kontakt tel. 011-2430 754; 060-525 6252
Adresa: Koče Kapetana 35, Beograd

Editors choice