Čak i ako važite za netrpeljivu osobu, u bliskom emotivnom odnosu ste sigurno izloženi nečemu što trpite (iako ne podnosite) i što unosi nesklad i lagano nagriza vezu. Upamtite da je kompromis jedno, a trpljenje nešto sasvim drugo.  

Ovan 

Prestanite da dozvoljavate drugima da postavljaju pravila. Timski rad i osećaj jednakosti, izražavanja specifičnih ličnih vrednosti kroz obostrani doprinos, za vas je od vitalne važnosti, da biste mogli da verujete partneru i da ga poštujete. 

Bik 

Ne dozvoljavajte da vas drugi kontrolišu. Ponekad je ta kontrola maskirana u brigu i zaštitničke sklonosti, ali vi teško podnosite stisak posesivnosti i potrebno vam je da budete slobodni da donosite odluke za sebe. Ako se zbog toga plašite da ne izgubite partnera, to je znak da trpite kontrolu. 

Blizanci 

Prestanite da dozvoljavate drugima da vrednuju vaše emocije. Niko nema prava da vam kaže da ne treba da se osećate tako kako se osećate, da je to glupo, ili da nemate razumnih razloga. Vaša osećanja su validna, a ako osoba sa kojom ste u vezi to ne razume i ne poštuje, onda to nije prava osoba za vas. 

Rak 

Ne dozvoljavajte drugima da vas iskorišćavaju. Trebalo bi da u svojim odnosima i vezama dobijate koliko i dajete. Pošto ste veoma saosećajni i velikodušni, može vam biti teško da prepoznate iskorišćavanje, jer, polazeći od sebe, verujete da su svi velikodušni i željni da daju i dele. Tako se (često) možete naći u situaciji da se pitate šta nije u redu sa vama, jer dajete sve od sebe, a ne dobijate dovoljno zauzvrat. 

Lav 

Teško je i pomisliti da Lav nešto trpi – ali, vama je stalo šta drugi misle o vama, naročito neko prema kome gajite osećanja i ta osoba ima moć da umanji vaše osećanje vrednosti. Potrebno je da se u proceni svojih vrednosti oslanjate samo na – svoje vrednosti. U svim relacijama, u bliskim odnosima, kao i u svim ostalim. 

Devica 

Podložni ste manipulaciji, što bi trebalo da možete da izbegnete svojim analitičkim sposobnostima. Vi dobro procenjujete i verovatno i vidite šta se dešava, ali ipak pokušavate da ispunite očekivanja voljene osobe i da radite ono što ona traži, čak i kada to uopšte nije ono što vi želite. Ne treba da štedite osećanja voljene osobe na taj način, jer to u suštini znači da je smatrate slabijom i nespremnom da sagleda sebe i svoje ponašanje. 

Comments