Svako ima neku lošu osobinu ili naviku koje je svestan, ili na koju mu drugi ukazuju. Neke od karakteristika vezanih za vaš horoskopski znak su možda ono što i sami ne volite kod sebe, ili to koristite kao odbrambeni mehanizam – i treba to da promenite. 

Ovan

Arogancija

Možda vi ne mislite da ste uvek u pravu, ali takav utisak ostavljate. Vaš stav, ton, način na koji se izdižete iznad svih i energično saopštavate šta je istina i pri tom delite zadatke, jer tačno znate i šta ko treba da uradi na osnovu vaše procene. Uvek ste spremni da preuzmete inicijativu, jer ako vi to ne učinite, ko će? Razmislite o tome kako utičete na druge i pokušajte ponekad da se zaustavite i date drugima priliku – oni su možda sporiji i oklevaju, a možda oklevaju jer su odavno digli ruke od toga da pokušaju da se “guraju” ispred vas. 

Bik

Otpor prema promenama

Niko ne voli promene, ali Bikovi svoje rutine i navike smatraju svetinjom i ako su primorani da ih menjaju veoma se loše osećaju. U redu je da neke stvari radite onako kako volite i najviše vam odgovara, ali vi umete da postanete vrlo rigidni i da se naljutite i sukobite sa nekim ko pokušava da uvede nešto drugačije i novo. Spremni ste da neki koncept isključite, samo zato što je nov, a da ne razmislite o tome kakve bi prednosti doneo vama i drugima. Bliski vas zbog te isključivosti i odbijanja da iskoračite iz zone komfora, često smatraju napornom i inertnom osobom. 

Blizanci

Tendencija da ne cenite ono što imate

Za razliku od Bikova, vi se ne bojite promena, ali zato ste nestalni i lako dižete ruke od onog što ste postigli i osvojili i tražite nove izazove i nova uzbuđenja. Možda ne primećujete to, ali vođeni ovom osobinom, često povređujete svoje bližnje i vaši odnosi sa drugima ostaju na površini, umesto da se produbljuju. Nemirni ste i mesto vas ne drži i uvek vam se učini da je “preko plota trava zelenija” i trebalo bi da naučite da vrednujete ono što imate i čuvate ono što ste osvojili. 

Rak 

Sklonost pasivnoj agresiji 

Veoma se trudite da uspostavite dobre odnose, ali ako osećate da vas ne ko ne ceni, ili ignoriše, postajete pasivno agresivni. Ponašate se uvređeno, sipate sarkastične primedbe i vaš “hladan tretman” je očigledan i naporan – jer svi vide da vam nešto nije po volji, da vas je nešto pogodilo, a vi odbijate da priznate i kažete šta nije u redu. Vi želite da drugi znaju da vas nešto muči, a zauzvrat što vas dovode u tu poziciju, želite da mučite njih. I uglavnom uspevate da ih iznervirate. Bilo bi mnogo zdravije za vas i vaše emotivne odnose, kada biste bili iskreniji u trenucima uznemirenosti. 

Lav 

Prepuštanje ljubomori 

Vaš ponos je čuven i obično ima jaku zaleđinu – imate čime da se ponosite. Međutim, sirova snaga u vama često ima lošeg vodiča, ljubomoru i zavist. Vi koristite ova osećanja kao motivaciju, ona vas pokreću na akciju, ali kada se upinjete da dostignete nešto, samo zato da biste sebi dokazali da ste bolji od nekog drugog, vi ne transformišete svoju snažnu energiju u njene suptilnije, kreativnije i više oblike, već sirovost napajate sirovošću i ostajete na niskoj frekvenciji. Možete završiti u zatvorenom krugu zavisti, postati pakosni i ostati nezadovoljni, stalno gladni postignuća, iako imate sve čemu bi neko drugi mogao da zavidi. Praktikujte zahvalnost, vežbajte skromnost, to je lek za vašu dušu. 

Devica 

Uverenje da znate bolje od drugih 

Pa, to vaše uverenje nije neutemeljeno – često ste mnogo lucidniji, prisebniji, inteligentniji, intuitivniji i sposobni da ove svoje kvalitete udružite u analizi problema i pronalaženju rešenja i to činite brzo i efikasno. Ali, možete postati opasno opsednuti kontrolom, ako ne negujete toleranciju i drugima ne pružate ni vreme ni priliku da sami dođu do uvida, već im namećete svoja rešenja. Vi to činite iz brižnosti, ali u nekom trenutku će svako ko vam je blizak jednostavno odbiti vašu brigu i pomoć i reći vam da gledate svoja posla, a vi ćete se, uvređeno i povređeno pitati čime ste to zaslužili. 

Comments