Mesec u Vagi

Mesec u Vagi je jedan od najdruštvenijih lunarnih znakova i osobe koje ga poseduju obično “pune baterije” tako što provode vreme sa svojim društvom (koje je sve osim malobrojno). Pripadnici ovog lunarnog znaka su obično ekstrovertni i poseduju dobro razvijene društvene veštine. Mesec u Vagi nikako ne voli grubo ponašanje i nepristojnost, tako da od ovih osoba možete očekivati da budu elegantni i prefinjeni. Harizmatični su, a često i fizički privlačni. Osetljivi su na nepravdu, a jedna od najvećih slabosti im je činjenica da veoma teško postavljaju granice. Neretko imaju i problema da izraze bes i frustraciju jer ih je strah da prema drugima iskažu negativnu emociju. Kako je znak Vage vođen željom za harmoničnim odnosima, nije iznenađujuće da je pripadnicima ovog lunarnog znaka bitno da njihovi odnosi budu harmonični radi njihovog emocionalnog blagostanja. To nas dovodi do još jedne njihove slabosti – osećaju se nesigurno kada su sami i često mogu biti zavisni od partnera, čak i ostati u toksičnim vezama radi same veze.

U ženskom horoskopu

Žene sa Mesecom u Vagi obično su dobrog izgleda, poseduju izvanredan ukus i uživaju u svemu što je vezano za lepotu. Vole modu i umetnost, često i same poseduju umetničke talente, veoma su društvene, graciozne, diplomate i šarmantne. Ovaj lunarni znak nam takođe sugeriše da su dame sa ovom pozicijom romantične, da stalno sanjaju o savršenoj vezi i imaju izuzetno visoke standarde kada su njihovi partneri u pitanju. Tragaju za partnerom koji je elegantan, sa manirima, i koji će joj se udvarati u vezi. Poznate dame sa Mesecom u Vagi su Kate Winslet i Alicia Keys.

U muškom horoskopu

Muškarac sa Mesecom u Vagi je romantičan i šarmantan. Obično je harizmatičan i lako ulazi u veze i sklapa partnerske osobe – kako u ljubavi, tako i u poslu. Mana mu je što zna biti neodlučan i često ga neće držati mesto. Privlače ga elegantne žene, graciozne i ljubazne, koje će mu podizati status u društvu. Leži im rad u oblastima koje podrazumevaju rad sa ljudima i dosta komunikacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Mesec u Škorpiji

Sećate se da smo u prethodnom delu spomenuli da je Mesec u Biku egzaltiran i da je to jedna od najlepših pozicija Meseca u natalnom horoskopu? Nažalost, kako se znak Škorpije nalazi nasuprot Bika, Mesec se u ovom znaku nalazi u padu i ne oseća se kao kod svoje kuće. U znaku Škorpije je ova osetljiva i nežna planeta pod uticajem Marsa i Plutona, dva malefika, koji mogu izokrenuti energiju Meseca. Zbog toga su ljudi sa ovim položajem Meseca često skloni depresiji i mračnim raspoloženjima – ali ne brinite, Mesec u Škorpiji ima i svoje dobre strane. Za početak, ukazuje na osobe sa izraženom i jakom intuicijom kojima bi ležalo da se bave i psihologijom jer bi bili odlični terapeuti. Prirodno su rođeni savetnici, tako da su uvek tu za svoje voljene ukoliko im je potrebno da pred nekim “otvore dušu”. To su često osobe pune samopouzdanja, koje će često crpeti i iz nedaća kroz koje su morale da prođu, i osobe sa izraženom samokontrolom. Negativna strana ovog lunarnog znaka je što su ove osobe često sklone igrama uma i manipulaciji.

U ženskom horoskopu

Žene sa Mesecom u Škorpiji su žene sa femme fatale aurom. Harizmatične su, jake, senzualne i zavodljive. Seks im je od izuzetne važnosti u ljubavnim vezama. U vezama su posvećene i odane, Mesec u Škorpiji kod žena želi da bude jedini u životu svog partnera, pa znaju biti i malo posesivne. Ne veruju ljudima na prvu loptu, potrebno je dosta rada i truda da bi se došlo do srca ovih dama. Sklone su testiranju ljudi, da dobro procene ko je vredan njihove pažnje – a kada vam se otvore, izuzetno su lojalne i zaštitnički nastrojene. Ne zadovoljavaju ih površni odnosi. Beyonce je jedna od predstavnica dama sa ovom pozicijom Meseca u natalnoj karti.

U muškom horoskopu

Muškarce sa Mesecom u Škorpiji privlače intenzivne, kompleksne žene. Malo je verovatno da će ih zadovoljiti partnerka sa kojom mogu imati samo površni odnos – potrebna im misteriozna, zapanjujuća i senzualna partnerka. Slično kao u ženskom horoskopu, i u njihovim vezama seks igra značajnu ulogu, i potrebno im je da bude strastven. Veoma su lojalni i potrebno im je da se sa partnerkom povežu na više nivoa. Ukoliko su u posvećenim vezama, trudiće se oko svoje partnerke i sa njom deliti sve segmente života.

Naslovna fotografija: instagram.com/leiasfez

Luna Caliente

Comments