Kao neko kome organizacija nije jača strana, moram da priznam da se iskreno divim ženama koje su super-organizovane, koje sve postižu sa lakoćom, koje imaju vremena za sve, koje… Čekajte, kako vam to uspeva?! Ne, stvarno! Koliko god se trudila da u toku onog dela dana koji ne provodim spavajući uradim sve što sam zamislila, kada uveče legnem u krevet naprasno se setim barem još pet stvari koje sam previdela, zaboravila ili za koje jednostavno nije bilo dovoljno vremena. Pa, više sreće drugi put. Kad se bolje organizujem – na primer!

OK, jednom mi se desilo da sam zaboravila nešto zaista veliko i važno i tada sam shvatila da moram da se dovedem u red, ako ne želim da izgubim bitne stvari – u svakom smislu. Srećom pa imam drugaricu koja je skoro pa control-freak i koja mi je otkrila sve tajne dobre organizacije i života u kojem se sve može, sve postiže i živi srećno, mirno i ispunjeno. Hvala, Jelena!

organizacija Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Priprema i planiranje unapred su ključ svega!

Ako živiš “u trenutku”, ako si zaljubljenik u spontanost i ako ti je sasvim komotno da se probudiš ujutru i ne znaš šta treba da radiš, sigurno će ti biti jako teško da odjednom počneš da planiraš svaki korak unapred. Ali, nekad se i to mora desiti! Pre spavanja jednostavno razmisli o obavezama koje treba da završiš i isplaniraj naredni dan. Naravno, potrebno je da ostaviš i nešto slobodnog vremena za odmor i uživanje.

Počni od najbanalnijih stvari, na primer: ujutru kada ustaneš odmah uključi mašinu za veš, dok se veš pere, istuširaj se i spremi za posao, doručkuj ono što si pripremila veče pre, na poslu takođe odredi prioritete i redosled kako ćeš šta završavati, kad se vratiš sa posla operi sudove, raširi veš, pospremi po kući i prepusti se uživanju. Bio je ovo produktivan dan, zar ne?

Verujem da te posle svega ovoga i dalje buni veš u mašini koji stoji tokom celog dana dok si ti na poslu (i mene je!) ali posedovanje pametne Whirlpool mašine sa Fresh Care+ tretmanom jeste način da veš ostane svež i mirišljav i do 6 sati po završetku ciklusa pranja! Ovo znači da je jurnjavi ukućana koji mogu da rašire veš dok si ti na poslu najzad došao kraj.

Whirlpool 2 Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

“To-do” lista treba da bude tvoja najbolja drugarica!

Gde je planiranje, tu je, je li, i “to-do” lista – najbolja drugarica svake dobro organizovane žene. Čak, da li si znala da žene koje su maheri organizacije imaju i po nekoliko listi koje “vrebaju” sa svih strana? Jedna je u blokčiću pored kreveta, jedna u tašni, jedna na radnom stolu, jedna (možda!) čak i u kupatilu. Poenta je – nemoguće je da zaborave išta što su isplanirale i zapisale!

Kada sve obaveze staviš na papir, lako možeš da pratiš dokle si stigla i šta si uradila, a ne postoji bolji osećaj od onog kada štikliraš ili precrtaš završeno. I ne, nije neophodno da tvoja “to-do” lista bude papirna – na raspolaganju ti je mnogo aplikacija koje takođe dobro sortiraju tvoje dnevne zadatke, a neke čak imaju i alarm kao podsetnik da ti se približava neki “deadline”.

Comments