WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

SOS za “one dane”: Saveti kako da lakše podneseš menstruaciju

Makeup trendovi koje Parižanke obožavaju

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Ukoliko si umorna od “ludih” žurki, ovde možeš da uživaš u dobrim svirkama i opuštenoj atmosferi

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

1/2

Kao neko kome organizacija nije jača strana, moram da priznam da se iskreno divim ženama koje su super-organizovane, koje sve postižu sa lakoćom, koje imaju vremena za sve, koje… Čekajte, kako vam to uspeva?! Ne, stvarno! Koliko god se trudila da u toku onog dela dana koji ne provodim spavajući uradim sve što sam zamislila, kada uveče legnem u krevet naprasno se setim barem još pet stvari koje sam previdela, zaboravila ili za koje jednostavno nije bilo dovoljno vremena. Pa, više sreće drugi put. Kad se bolje organizujem – na primer!

OK, jednom mi se desilo da sam zaboravila nešto zaista veliko i važno i tada sam shvatila da moram da se dovedem u red, ako ne želim da izgubim bitne stvari – u svakom smislu. Srećom pa imam drugaricu koja je skoro pa control-freak i koja mi je otkrila sve tajne dobre organizacije i života u kojem se sve može, sve postiže i živi srećno, mirno i ispunjeno. Hvala, Jelena!

organizacija Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

Priprema i planiranje unapred su ključ svega!

Ako živiš “u trenutku”, ako si zaljubljenik u spontanost i ako ti je sasvim komotno da se probudiš ujutru i ne znaš šta treba da radiš, sigurno će ti biti jako teško da odjednom počneš da planiraš svaki korak unapred. Ali, nekad se i to mora desiti! Pre spavanja jednostavno razmisli o obavezama koje treba da završiš i isplaniraj naredni dan. Naravno, potrebno je da ostaviš i nešto slobodnog vremena za odmor i uživanje.

Počni od najbanalnijih stvari, na primer: ujutru kada ustaneš odmah uključi mašinu za veš, dok se veš pere, istuširaj se i spremi za posao, doručkuj ono što si pripremila veče pre, na poslu takođe odredi prioritete i redosled kako ćeš šta završavati, kad se vratiš sa posla operi sudove, raširi veš, pospremi po kući i prepusti se uživanju. Bio je ovo produktivan dan, zar ne?

Verujem da te posle svega ovoga i dalje buni veš u mašini koji stoji tokom celog dana dok si ti na poslu (i mene je!) ali posedovanje pametne Whirlpool mašine sa Fresh Care+ tretmanom jeste način da veš ostane svež i mirišljav i do 6 sati po završetku ciklusa pranja! Ovo znači da je jurnjavi ukućana koji mogu da rašire veš dok si ti na poslu najzad došao kraj.

Whirlpool 2 Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

“To-do” lista treba da bude tvoja najbolja drugarica!

Gde je planiranje, tu je, je li, i “to-do” lista – najbolja drugarica svake dobro organizovane žene. Čak, da li si znala da žene koje su maheri organizacije imaju i po nekoliko listi koje “vrebaju” sa svih strana? Jedna je u blokčiću pored kreveta, jedna u tašni, jedna na radnom stolu, jedna (možda!) čak i u kupatilu. Poenta je – nemoguće je da zaborave išta što su isplanirale i zapisale!

Kada sve obaveze staviš na papir, lako možeš da pratiš dokle si stigla i šta si uradila, a ne postoji bolji osećaj od onog kada štikliraš ili precrtaš završeno. I ne, nije neophodno da tvoja “to-do” lista bude papirna – na raspolaganju ti je mnogo aplikacija koje takođe dobro sortiraju tvoje dnevne zadatke, a neke čak imaju i alarm kao podsetnik da ti se približava neki “deadline”.

Editors choice