Vezana kosa je veoma trendi ovih dana, pa je dobro imati nekoliko stajliš opcija kada je reč o frizurama za posao, izlazak ili boravak na bazenu ili plaži. One vam neće oduzeti mnogo vremena, a ostaviće sjajan utisak.

Pogledajte nekoliko zanimljivih i jednostavnih frizura za oblikovanje vlažne kose, koje izgledaju mnogo komplikovanije nego što zaista jesu.

Pletenice

Najbolji izbor frizure za vlažnu kosu jeste pletenica koja odlično stoji bilo da nosite bikini ili ste potpuno obučene. Ukoliko imate kraću kosu, pletenicu možete isplesti od sredine, a ukoliko vam je kosa duža, možete je prebaciti na jednu stranu ili kosu najpre vezati u rep, a potom isplesti.

1 Pletenice Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

Francuska punđa

Još jedan fenomenalan način da oblikujete vlažnu kosu jeste francuska punđa, koja je savršen izbor ukoliko želite da vam kosa izgleda pomalo neuredno. Započnite punđu tako što ćete najpre isplesti pletenicu, a završite je neurednom punđicom na suprotnoj strani.

2 Francuska pundja Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

Visoka punđica

Ukoliko vam je klasična punđa suviše jednostavna , odlučite se za visoku punđicu, jer je reč o frizuri kojom možete postići neverovatan efekat. Počnite je tako što ćete kosu vezati visoko u rep, a potom je uvrteti oko trake. Napravljenu punđicu učvrstite još jednom trakicom i oslobodite krajeve da slobodno padaju.

3 Visoka pundjica Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

Polu punđa polu rep

Ukoliko želite da postignete pomalo neugledan izgled vaše kose, polu punđa polu rep odličan je izbor za plažu ili boravak na bazenu. Vežite kosu kao da želite da napravite rep, ali na kraju od gornjeg dela kose napravite punđu i pustite krajeve kose da slobodno padaju. Zakačite kosu nekom zanimljivom šnalom kako biste postigle kežual, ali stajliš izgled.

4 Polu pundja polu rep Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

Neobavezna punđa

Ukoliko tragate za punđom koju ćete moći da nosite na poslu, neobavezna punđa je mnogo sofisticiraniji izbor od niske punđe. Da biste postigle željeni efekat, koristite gel kako biste umirili krajeve kose. Nakon što kosu vežete u punđu, iskoristite šnalice da od krajeva kose napravite željeni oblik i, savršena frizura je vaša.

5 Neobavezna pundja1 Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

Punđa napravljena od pletenica

Punđa napravljena od pletenica odličan je izbor frizure za vlažnu kosu. Napravite je tako što ćete kosu najpre vezati u rep, a potom isplesti pletenicu. Pazite samo da vam pletenica ne bude suviše blizu trake za kosu, kako biste kasnije mogli da je uvijete oko nje. Zakačite kosu šnalicom ispod punđe i spremne ste za polazak.

6 Pundja napravljena od pletenica Stajliš frizure: Kako da oblikujete vlažnu kosu

 Jasna Đorđević

Comments