Svi dobro znamo da standardi lepote nisu za osobe u istom društvu iste, pa je negde i nerealno očekivati da onda oni budu isti u različitim zemljama. Koliko god postojali standardi koje svi manje-više volimo i prepoznajemo kao nešto što je društvo prihvatilo kao lepo, ali i dalje postoji to da lepota nije svuda ista. Kakvi gde standardi vladaju sada ćete i videti.

Fotošop može da da dobre odgovore kada je ovakvo pitanje postavljeno, pa je tako pokazao kako gde izgleda devojka koju krasi standardna, uobičajena lepota za to podnevlje. Krenimo naravno od originala, devojke čije je lico korišteno u ovom eksperimentu.

Standardi lepote u različitim zemljama Standardi lepote u različitim zemljama (GALERIJA)

Argentini, ova devojka bi prilično “nakićeno” izgledala, s obzirom na to da oni vole kada devojka ima jaču, efektniju šminku u nekim upečatljivijim bojama poput roze i ljubičaste.

Standardi lepote u različitim zemljama2 Standardi lepote u različitim zemljama (GALERIJA)

Australija voli svež izgled, što će vam ova fotografija i pokazati. Rumeni obrazi, crveni karmin, najveće su makeup oružje žena koje dolaze sa ovog kontinenta.

Standardi lepote u različitim zemljama3 Standardi lepote u različitim zemljama (GALERIJA)

Kada je daleki Bangladeš u pitanju, odmah ćete uvdieti da je prirodni izgled, pa i takva šminka, poprilično zastupljen kod devojaka koje tamo žive. Nešto elegantniji, ali i romantičan izgled sasvim ih karakteriše.

Standardi lepote u različitim zemljama4 Standardi lepote u različitim zemljama (GALERIJA)
Comments