Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

1/3

Da bi imala stara prijateljstva, potrebno je i da imaš neke godine koje broje barem tri desetice i više. Stara prijateljstva su ona iz osnovne škole (a možda i iz vrtića) i ona iz srednje – i posle toga, potrebno je da tvoje godine ispune još neke desetice, da bi prijateljstva koja kasnije uspostaviš postala stara. Dragoceno je sticati nove prijatelje celog života, a onaj osećaj kad prepoznaš nekog novog kao svog rođenog, obično nosi jedan mehur praznine i žaljenja, koje se izražava rečenicom “kako bih volela da smo se ranije upoznali”. Sa novim prijateljima imaš osećaj da si propustila silne godine koje nekako moraš da nadoknadiš i zato su stara prijateljstva neprocenjiva. Sa starim prijateljima nigde ne žuriš, dovoljno je da se samo pogledate i odmah sve znate o tome kako se onaj drugi oseća, ili, kako se drži u odnosu na to kako se oseća. Stari prijatelji su svedoci tvog života (i ti njihovog) i uvek možete da pogledate unazad, da vidite dokle ste stigli i da jedno drugom kažete kako ste sada, u ovom trenutku, najbolji u životu i kako se ne biste vraćali unazad.

Stari prijatelji te oduvek vole. Oni znaju kakva si bila i bili su tu dok si postajala to što si sada. Oni više vole onu koja jesi u ovom trenutku i nisu nostalgični u odnosu na onu koja je sa njima delila užase puberteta i mladosti.
Stari prijatelji ne pričaju bajke o mladosti, jer tačno znaju koliko je bilo teško biti mlad – ne pričaju ih tebi i ne možeš pred njima da ih pričaš sebi, jer bili ste zajedno u tome. Stari prijatelji znaju kad si htela da se ubiješ, ne zato što si bila nešto posebno nesrećna, nego zato što je sve bilo tako intenzivno i dramatično, da je nadilazilo ograničenu tinejdžersku sposobnost apsorbovanja, procesuiranja i razumevanja. Sa starim prijateljima možeš u potpunoj udobnosti i bez blama da se stidiš sebe i da najoštrije kritikuješ svoje postupke, pokušavajući da shvatiš šta te je motivisalo da budeš takav idiot, jer te stari prijatelj neće ometati u tome, neće te osuđivati, neće te tešiti, nego će zajedno sa tobom pokušavati da razume odakle to dolazi i vrlo često će to shvatiti pre tebe, jer sa pozicije svedoka ima jasniji uvid u tvoje postupke i motive.

Editors choice