Sama reč “domaćica” danas ima retro zvuk više nego bilo koja druga reč. Sve je više žena koje se posvećuju karijeri i čini nam se da je zanimanje domaćice posao koji izumire… Ipak, popularna televizijska serija “Očajne domaćice” podsetila nas je da i to zanimanje postoji, kao i na činjenicu da je to možda jedan od najstresnijih poslova na svetu. Danas smo za vas izdvojili najstaknutije i najstilizovanije domaćice sa malih ekrana. One su lepe, trendi, vredne, završavaju mnogo poslova u isto vreme i uspevaju da usreće ostale ukućane.

Lusi Rikardo (Lucy Ricardo)

Lusi Rikardo je popularna domaćica serije “Volim Lusi” (I Love Lucy) iz pedesetih godina. Lusi je uvek izgledala prirodno i glamurozno i kombinovala je više crvenih nijansi. Haljine su joj skoro uvek bile karirane. Na sebi je imala osnovni potpis domaćica, kecelju.

Slika 293 Stil domaćica sa malih ekrana

Slavna domaćica pedesetih godina

Laura Petri (Laura Petrie)

Laura Petri je domaćica iz popularnog šoua “Dika Van Djuka” (The Dick Van Dyke Show). Uvek je bila u pantalonama i nosila je široke višebojne bluze.

Slika 368 Stil domaćica sa malih ekrana

Domaćica šezdesetih godina se osećala udobnije u pantalonama

Lisa Daglas (Lisa Douglas)

Lisa Daglas je domaćica čiji lik je tumačila slavna glumica Eva Gabor (Eva Gabor). Bila je popularna u televizijskoj seriji koja se prikazivala krajem šezdesetih i počekom sedamdesetih godina. Nosila je dugačke haljine sa printom i uvek je izgledala šik i trendi.

Slika 458 Stil domaćica sa malih ekrana

Prelepa Eva Gabor kao domaćica

Mardž Simpson (Marge Simpson)

Popularna televizijska serija “Simpsonovi” (The Simpsons) prati život komplikovane i neorganizovane porodice u kojoj je Mardž Simpson domaćica i jedina odgovorna za sve. Njen stil je jednostavan. Nosi zelenu haljinu bez bretela, crvene cipelice i ogrlicu iste boje.

Slika 550 Stil domaćica sa malih ekrana

Odgovorna i slavna Mardž Simpson

Vivijan Benks (Vivian Banks)

Vivijan Benks je domaćica u jednoj od najpopularnijih humorističkih serija “Princ sa Bel Era” (The Fresh Prince of Bel-Air). Uvek je izgledala trendi, šik, stilizovano, elegantno i kombinovala je klasične odevne predmete.

Slika 641 Stil domaćica sa malih ekrana

Elegantna i otmena Vivijan Benks

Šarlot Jork Goldenblat (Charlotte York Goldenblatt)

Šarlot je jedna od devojaka serije “Seks i grad” (Sex and the City). Kako je moda njena opsesija, uvek je pratila modne trendove i izgledala je besprekorno čak i kada je obavljala uobičajene, svakodnevne poslove.

Slika 730 Stil domaćica sa malih ekrana

Domaćica serije "Seks i grad"

Gabrijel Solis (Gabrielle Solis)

Najstilizovanija domačica serije “Očajne domaćice” bez ikakve sumnje je Gabrijel Solis. Obožavateljka je visoke mode i dizajnirane odeće.

Slika 823 Stil domaćica sa malih ekrana

Najstilizovanija očajna domaćica

Beti Draper (Betty Draper)

Istaknuta domaćica serije “Ljudi sa Menhetna” (Mad Man) jeste Beti Draper. Karakteristična je po retro šarmu, klasičnim odevnim predmetima i pastelnim i neutralnim bojama.

Slika 916 Stil domaćica sa malih ekrana

Domaćica sa Menhetna

Glorija Delgado-Pritčet (Gloria Delgado-Pritchett)

S obzirom na to da je Glorija domaćica koja ostaje kod kuće i brine o deci, mogla je da odabere široke pantalone i majice, ali umesto toga izabrala je baš suprotno. Mogli ste je videti samo u uskim farmerkama i u majicama uz telo.

Slika 109 Stil domaćica sa malih ekrana

Glorija voli da ističe obline

Kajl Ričards (Kyle Richards)

Domaćica sa Beverli Hilsa voli sjaj, nakit, uske i kratke haljine. Uvek je izgledala elegantno, smelo i otmeno.

Slika 1130 Stil domaćica sa malih ekrana

Otmena domaćica sa Beverli Hilsa

Izvori fotografija: i.lv3.hbo.com, instyle.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments