Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

Björk (Björk Guðmundsdóttir) je naširoko poznata, ako ne po svom neobičnom glasu, onda po ekscentričnom stlu odevanja. Uparivanje nemogućih boja i materijala, čak i nošenje labuda oko vrata teško da bi ikome moglo stajati onoliko dobro koliko ona to ume da iznese.

Ova pevačica – zahvaljujući kojoj su mnogi prvi put čuli da island zaista “živi” – na sceni uspeva da pleni u najneverovatnijim odevnim kombinacijama, savršeno uklopljenim u njenu uvek energičnu muziku i pojavu.

foto1 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

Ekscentrični autfiti su još jedan od načina da slušaocima približi sebe i svoju muziku

foto2 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

Bjork na nastupima upadljivo spaja energiju zvuka i stila

Ništa manje ne šokira i ne pleni ni na Crvenom tepihu. Upravo tu su mnogi po prvi put čuli za nju kada se pojavila u neobičnoj labud-haljini, dizajnera Pejoskog (Marjan Pejoski).

foto3 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

Na Crvenom tepihu još jednom je privukla i šokirala javnost neobičnom labud–haljinom

“Nisu razumeli i zapravo su mislili da pokušavam da izgledam kao Dženifer Eniston (Jennifer Aniston). Verovatno sam nosila mnogo ekscentričniju haljinu 2000 godine u Kanu, ali je niko nije primetio.”

yings 53017415169362 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

U pomenutoj haljini, 2000 godine u Kanu

Kako sama navodi, fotografije pravi upravo zbog toga da bi omogućila ljudima i vizulni doživljaj onoga što ona i njena muzika jesu, odnosno adekvatnije saživljavanje sa zvukom koji želi da izrazi.

foto4 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

"Odrastajući, uvek sam imala osećaj da sam došla sa nekog drugog mesta. I deca u školi su me tako doživljavala oslovljavajući me sa "china girl". Svi su mislili da sam neobična jer sam izledala kao Kineskinja."

“Za mene je prirodno da izražavam stvari prvo muzički, potom vizuelno i onda, na trećem mestu, kroz reči. Na taj način, reči su poput prevoda zvukova i slika.”

foto5 Stil koji pojačava zvuk muzike: Björk

"Razlog iz kog poziram na fotografijama jeste da bih pomogla ljudima da razumeju moju muziku. Vrlo je važno prikazati da sam ja emocionalno ista – kako na fotografijama tako i u muzici. Većina ljudi mnogo bolje koristi vid nego sluh i ako videemociju na fotografiji, verujem da će je razumeti i u muzici."

Gledajući je u neobičnim kostimima, glomaznim čizmama spram elegantnih haljinica, bosu na sceni, sa čelom prekrivenim šljokicama, dobijamo utisak da muzika zaista nalazi način da glasno govori kroz spoljašnjost.


Dijana Knežević je studentkinja medija i urednica bloga “ViolentlyHappy”. Sklona ignorisanju realnosti, a kad nije u mogućnosti – pisanju o njoj. Neko je rekao i da je sklona suvišnoj racionalizaciji emocija. Ona misli da je to besmislica. Prezire kolotečinu, cenzuru i besporočnost.

Editors choice