Katy Perry, pravi ženski šarmer, je na muzičkoj TV sceni još od kad je poljubila devojku (i dopalo joj se).  Svojim dosetljivim stihovima i pin up girl izgledom unela je dečačku smelost među ženske pop vokale.

Šta reći o stilu ove fenomenalne devojke? Ako uzmemo u obzir da je sa trinaest godina sama sebi probušila nos, a da se na svojoj prošlogodišnjoj rođendanskoj žurci stilski predstavila kao Freddie Mercury sa sve kultnim brčićima i fake zubima, Katy je definitvno sve samo ne klasična pop diva. Vrtoglavi uspeh doživela je sa hitom “I Kissed A Girl”,  kojim je izazvala silne kontroverze. Njen hit “You’re So Gay” podržala je i Madona, i rekla da joj je u tom momentu to  bila omiljena pesma. Jason Wu, kreator haljine koju je Michelle Obama nosila na inauguraciji, dizajnirao je i lutkicu Katy Perry.

Iako se svi jednoglasno slažu da je pravo osveženje na muzičkoj pop sceni, oko njenog stajlinga modna kritika ima različita mišljenja. Nekima izgleda odlično u svom pomalo otkačenom stilu, a drugima je na granici ukusa. Njen imidž često čini kombinacija različitih modnih dekada. Voli vesele i svetle boje.  Modni detalj koji najčešće možemo videti na njoj je lubenica, koju kako sama kaže – jednostavno obožava.  Njeni veliki modni uzori su pored pomenutog Freddie Mercury, Pink i Gwen Stefani.  Ono što mnogi ne znaju je podatak da je njena prepoznatljiva zift crna kosa je zapravo farbana. Da, da, Keti nam je prirodna plavuša koja čak farba i svoje obrve.

U poslednjem spotu “Teenage Dream” Katy nosi grafitno crne Ray Ban naočare, veoma jednostavnu odevnu kombinaciju sa diskretnim dečačkim elementima. Classy. Kada nije na sceni voli da nosi pantalone i kaže da su je često zbog toga zvali muškaracem, za šta nije mnogo marila.

Podsetićemo vas na neke od kombinacija po kojima je ostala zapažena, obožavana, ali i kritikovana, baš kako zvezde to i vole.  Ono što možemo da zaključimo je da ona obožava da bude drugačija i u centru pažnje. To je i potvrdila pojavivši se na dodeli evropskih MTV nagrada u ragbi dresu u kome je “dojahala” na džinovskom stiku za usne.
A evo šta je ona rekla o svom stilu za kraj jednog intervjua:  “Kada odrastem, želim da budem baš kako Gwen Stefani. To nije trka, to je maraton. Stalno to govorim sebi.”

Sve gore pomenuto je sasvim dovoljno da od nas, Wannabe Magazine-a, dobije titulu devojke od stila, jer dok god ume da iznese te lude kombinacije na svoj način, a da to i dalje bude fab, mi je volimo.

Izvor fotografija: instagram.com

Tomislav Milić

Comments