Mnogo je stranica modnih magazina, emisija i rubrika posvećeno stilu odevanja britanske princeze Kejt Midlton (Kate Middleton) i svi koji su imali priliku da prokomentarišu njen stil, slažu se u jednom – perfektno. Ona je sinonim vrhunske elegancije, svedenosti i ekonomičnosti. Poznata po modnom patriotizmu, Kejt je proslavila mnoge britanske dizajnere, a za svoj najznačajniji dan, izabrala venčanicu možda i najpoznatije modne kuće sa Ostrva, Alexander McQueen. Mnogi u njoj vide dostojnu naslednicu pokojne Lejdi Di (Lady D), što zbog gracioznosti i stila, što zbog predanosti humanitarnom radu. Sve u svemu, lepa Ketrin, čini se, ne može da pogreši kada je izbor garderobe u pitanju. Osvrnućemo se na njen stil i odevne kombinacije kojima nas osvaja, iznova.

Kejt naprosto obožava modnu kuću Alexander McQueen i bira njihove modele za najrazličitije prilike. Ovde je možemo videti u dva mornarska izdanja, manje formalna, i u veoma elegantnoj, čipkastoj haljini boje pudera.

1.7 Stil princeze: Kate Middleton

Neraskidiva veza Kejt i Aleksandra Mekvina

Brend Issa princeza je proslavila noseći njihovu tamnoplavu haljinu na objavi svoje veridbe. Nakon toga nastala je pomama za njihovim modelima u Velikoj Britaniji. Haljine joj savršeno pristaju.

2.6 Stil princeze: Kate Middleton

Kejt je proslavila brend Issa

Još jednom iskazana vernost britanskim dizajnerima, ovoga puta u pitanju je Alice by Temperley. Dve varijante čipkastih haljina, duga i midi. Savršena Kejt.

3.5 Stil princeze: Kate Middleton

Dve varijante haljina Temperley

Kejt obožava haljine, pa se tako na listi njenih omiljenih dizajnera našla i Orla Kili (Orla Kiely). Ovde je vidimo u braon kaput-haljini i sivoj haljini mladalačkog kroja.

4.7 Stil princeze: Kate Middleton

Haljine zauzimaju najveći deo Kejtinog garderobera

Opšte je poznato da Kejt nosi i odeću masovnih, pristupačnih brendova poput brenda Zara, Topshop… Upravo plava haljina koju je nosila dan nakon venčanja je marke Zara. Sve ovo govori u prilog činjenici da novac nije preduslov za stil i ukus.

5.7 Stil princeze: Kate Middleton

Kejt često nosi modele kuće Zara

Jedan od princezinih favorita je rođeni Kanađanin, tursko-britanskog porekla, Erdem Moralioglu (Erdem Moralioğlu). Često je možemo videti u njegovim ženstvenim kreacijama.

6.7 Stil princeze: Kate Middleton

Erdem kao jedan od omiljenih dizajnera

Još jedan od dokaza Kejtinog modnog patriotizma je ljubav prema haljinama sa potpisom Dženi Pekam (Jenny Packham). Savršeno dizajnirane, napravljene od najdelikatnijih materijala i najlepših boja, dostojne su jedne princeze.

7.8 Stil princeze: Kate Middleton

Savršene haljine Dženi Pekam

Zelena haljina koju je nosila Kejt, brenda Mulberry, našla se na mnogim listama modnih pogodaka. Može se reći da princeza i ovaj brend čine stilski tandem bez premca.

8. Stil princeze: Kate Middleton

Mulberry za svaku priliku


Aleksandra Duždević – Istinski hedonista. Zaljubljena u modu, jezike, umetnost, u svakom smislu! Film na dan, za dobro raspoloženje, dobra knjiga-lek svakoj boli! Srce ispunjeno ljubavlju obojeno crveno-belim bojama!

Comments