Devedesete godine su poznate kao jedna od boljih modnih dekada, u kojoj su se istakli mnogi danas poznati dizajneri kao što su Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, Viviene Westwood, Gianni Versace.. Takođe, devedesete godine su izgradile neke od trendova u svakodnevnoj modi i street styleu, koje i dan danas viđamo na ulicama svih modnih prestonica, a za koje možda niste ni znali da inspiraciju pronalaze upravo u modi 90-ih. Poznate ličnosti bile su veoma osvešćene u ovom periodu, a neke od paparazzo fotki njihovih autfita ostale su zauvek zapamćene. U nastavku vam predstavljamo neke od naših omiljenih stilskih momenata iz ove dekade, koji će nadamo se inspirisati vaše buduće stajlinge.

Oversize kožna jakna Halle Berry

Ovaj look je pravi power move. Iako je Halle poznata kao jedna od najlepših žena sveta, ona se često odlučivala za stajlinge koji ne naglašavaju njeno telo već pokazuju njenu opuštenu ličnost. Nju pamtimo po muškoj, velikoj kožnoj jakni, koju je uklopila uz belu majicu i džins dubokog struka, kao i kačket i naočare za sunce. Ovaj look bismo svake jeseni i dan danas nosile na odlazak na piće do grada, i znale da u njemu izgledamo nedvosmisleno kul.

Dezenirani kombinezon i rukavice Meryl Streep

Jedna od najtalentovanijih glumica našeg doba, Meryl Streep ostala je upamćena, pored svojih mnogobrojnih uloga, i po svojoj neobičnoj lepoti i stilu. Ona nam pokazuje kako je nekada izgledalo nositi animal dezen, koji je i dan danas veoma popularan. I naravno, ona nije samo nabacila na sebe dezenirani kombinezon, već ga je pažljivo uklopila uz rukavice leopard dezena i raskopčanu, belu košulju.

Buntovni stil power para 90-ih, Kate Moss i Johnny Deppa

Jedan od najpoznatijih parova 90-ih godina svakako su Johnny i Kate, a mi jednostavno ne uspevamo da se odlučimo da li više volimo njegov stil, njen stil, ili to kako su izgledali u paru. Kate je savršen primer toga kako izneti malu crnu haljinu u opuštenoj varijanti, dok je Johnny pravi bad boy kojeg sve priželjkujemo.

Comments