Već smo zagazili u ovu 2020. godinu i već sada možda možemo da naslutimo šta nam sprema. A sprema nam mnogo toga u svakoj oblasti izgleda. Radujemo joj se jer verujemo da će zaista, kako astrolozi predviđaju, ova godina biti u znaku anđela. Astrolozi su rekli svoje, kada je njihovo polje delovanja u pitanju, ali sada su na redu stilisti. Kakva će ovo godina biti kada je moda u pitanju, šta možemo da očekujemo, šta ćemo zavoleti i čemu ćemo se radovati:

Peplum 

Iako smo pomislili da je ovaj trend ostao u prethodnoj deceniji i da ga zasigurno više nećemo viđati, izgleda da smo ipak pogrešili. Naime, stilisti veruju da će ovo biti jedan od dominantnijih trendova ove godine. Haljine i gornji delovi garderobe sa jednim karnerom, baš tamo gde treba, mogu da izgledaju dobro, možda ne baš tako savršeno, ali, priznajemo, ove haljine su vrlo funkcionalne. Mogu da istaknu figuru i mogu da sakriju sve ono što ne želiš da pokažeš. Zato se ovom trendu na neki način i radujemo i ne radujemo.

Vertikalne pruge ćemo voleti više nego horizontalne 

I horizontalne i vertikalne pruge ćemo voleti ove godine. Ipak, stilisti veruju da će vertikalne pruge biti aktuelnije i to one deblje. Garderoba sa ovakim “printom” se mnogo lepše slika, te naravno da ćemo uzeti u obzir ovo njihovo mišljenje i možemo da očekujemo da će Instagram biti u nekom trenutku i preplavljen prugicama.

Koža u svakom obliku

Kožu ćemo ove godine viđati više nego ijedne druge, ako je verovati stilistima. I u toku prošle godine primetili smo da je ovaj trend počeo da dobija veću pažnju. Koža u svakom obliku podrazumeva i neizostavne kožne jakne, kožne kapute, kožne pantalone i celokupne kožne outfite. Ovakav stil može da deluje veoma kul, skupo i elegantno. I što je najinteresatnije – kožu ćemo viđati u raznim bojama. 

Puff rukavi nastavljaju da dominiraju i ove godine 

U prošloj smo ih zavoleli, a sada ćemo ih potpuno prihvatiti. Puff rukave ćemo viđati svuda – i u kežual prilikama i u onim svečanim. Postaće jednostavno deo naše modne rutine. I stvarno se radujemo zbog toga, s obzirom da ovi puff rukavi nekako daju poseban šmek našem celokupnom stajlinu.

Sedamdesete u 2020. 

Možda smo sve što smo mogli pokupili iz devedesetih i sada polako idemo dublje u prošlost, da vidimo ima li tamo materijala. I naravno da ima. Minimalno smo se do ove godine okretali sedamdesetim, međutim sada je pravo vreme da pojedine trendove sedamdesetih ponesemo u novom, modernom ruhu. A znaš šta to znači? Zvonarice će ove godine biti jače nego ikada! Da li si već odabrala svoj omiljeni par?

Comments