Rođena Žaklin Li Buvije u Sautemptonu, u Njujorku, odrasla je u prvu damu Džeki Kenedi Onazis. Od milošte Džeki O. Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, supruga jednog od najvoljenijih predsednika Amerike, Džeki O probila je led za sve žene na marginama politike pokazavši im da i one mogu biti i te kako modno osvešćene, urezavši u istoriju svoj nezaboravni stil koji podrazumeva i sada moderna odela, ešarpe oko glave i prevelike naočare za sunce. Ona je dodala boju u svaku kampanju svog supruga, a njen stil postao je simbol ere svega novog i svežeg. Kreirala je sasvim novu definiciju reči glamur. A mi nabrajamo neke od njenih pionirskih odluka koje su moderne i dan-danas.

Šešir bez oboda otkriva lice

Kratak šešir bez oboda koji se nosi nakrivljen na glavi dok je na njega zakačena mrežica bio je zaštitni znak Kenedijevog doba.

Šalovi nisu samo za vrat

U situacijama kada ne nosite šešir bez oboda, isprobajte marame za glavu. Džeki O je započela ovaj trend uparivši svilene šalove sa prevelikim naočarima.

Prevelike naočare slažu se uz šal za glavu

Ovaj klasičan detalj bio je modni pečat tokom njenih prvih godina vršenja dužnosti prve dame Amerike.

298946 Stilske lekcije legende stila: Džeki O

Najlepša ženska odela su ona u obliku A-siluete

Pod A-siluetom podrazumevaju se odela koja su gore uzana, a dole se šire u zvoncare što je više moguće. Dan-danas ova odela su popularna. Pogledajte samo Kim Kardašijan.

Sve je u volumenu

Od ogromnih kaputa do volumena njene kose, Džeki O je mnogo polagala na širinu i veličinu.

298967 1 Stilske lekcije legende stila: Džeki O

Nosite belo

Džeki Kenedi u svoje vreme nosila je sve belo – od farmerki preko majica do haljina. I naravno odela! Prilikom svog poslednjeg pojavljivanja u javnosti, Džeki je nosila belu zakopčanu dugačku haljinu koju je kreirala Karolina Herera 1993. godine.

298958 1 Stilske lekcije legende stila: Džeki O

Eksperimentišite sa bojama

Kenedijeva supruga bila je poznata po tome što je kombinovala boje kad god je stigla, od pastelnih do monohromatskog prelaza i upadljivo crvenih i narandžastih nijansi.

Tri-četvrt rukavi otkrivaju više

Džeki je praktično patentirala tri-četvrt rukave. Nosila ih je i na sakoima odela, i na haljinama i na bluzama, jer je ova dužina rukava u fokus stavljala njen nakit na rukama, njene rukavice i torbice.


Una Hadži – Nikolić

Comments