U strahu od šarenila, nosiće teget, crno, maskirno, maslinasto, i zaziraće od ljubičastog, roze, narandžastog i žutog. Pa i od crvenog. Činjenica je da se gej muškarci najlepše oblače i da bismo mi volele da naši mačo mužjaci ponekad izgledaju tako doterano i ekstravagantno, kao da imaju stila.

Pokušaj da im se podmetne metroseksualnost, kao kompromis između stila i gej estetike, uspeo je samo donekle. Uglavnom kad je u pitanju kultivacija šumišta. Moderni mladi muškarci više ne oklevaju da depiliraju grudi, a uobičajeno im je da brijaju pazuh i međunožje.

fashion men 6 Što je nama lepo na muškarcu, njima je gejasto

Ponekad na njima spazite u prolazu obrve kakve biste volele da imate, crne i guste, divno izvijene i niste sigurne da li im je priroda bila naklonjena ili vešta intervencija, ili i jedno i drugo. Ako svom momku skrenete pažnju na takve detalje – divne muške obrve, glatke grudi, komad nakita, smelo uklopljene boje – reći će vam da je to totalno gej i da je taj muškarac sto posto gej. On možda stvarno nema ništa protiv gejeva i nije agresivno homofobičan, ali ne želi da nosi bilo kakvu oznaku, zbog koje će neki drugi muškarac, kad ga pogleda na ulici, pomisliti da je gej. Ili zbog kojih će ga neki gej startovati. Ne želi da rizikuje da se suočava sa tom neprijatnošću. A ako se mi pitamo, zašto to uopšte doživljava kao neprijatnost, mnogo se pitamo. I bolje je da to pitanje ne postavljamo naglas. Muškarci koji nisu gej, boje se svoje ženske strane, jer misle da će ih ona možda pretvoriti u gejeve. Samo vrlo samosvesni mačo tipovi, ekstroverti skloni ekstravaganciji i eksponiranju, umeju da izgledaju kao rok zvezde iz perioda glem-roka i da baš dobro nose taj fazon.

Comments