Na ulicama glavnog grada Švedske, moderna omladina sve češće se odlučuje za moderne odevne kombinacije. Slojevito oblačenje, miks printova i kombinovanje sportskih i elegantnih komada ono su što opisuje modni izraz građana Stokholma.

061 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj 031 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj

Sve je u aksesoarima, pa su kape, sportske patike u boji, velike tašne i naočare za sunce detalji koji će vas oduševiti.

041 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj 021 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj

Bicikl nije samo prevozno sredstvo, već i modni detalj, pa tako možete boju svog bicikla uklopiti uz boju jakne, tašne ili nekog drugog odevnog predmeta.

011 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj 08 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj 123 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj

Zanimljivo je da je postalo veoma popularno da dame nose šire krojeve, koji odgovaraju više muškom polu, a muškarci nose uže krojeve koji su do nedavno bili karakteristični samo za ženski pol. Zato, slobodno pozajmite i neki komad odeće od svog dečka, ako vam ponestane ideja za oblačenje. Njegova majica uz efektan kaiš ili podvrnute farmerke, mogu biti deo i vašeg outfita.

07 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj 051 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj

Kada je frizura u pitanju, momci sve češće nose dužu kosu, a dame vole zanimljivo bojenje, poput ombre frizure, kratkih ravnih šiški ili raznobojnih pramenova. Ne bojte se, već slobodno pustite mašti na volju i ofarbajte po koji pramen ili krajeve u roze, plavu ili ljubičastu boju.

116 Stokholm Street Style: Bicikl kao modni detalj

Kada je moda u pitanju, sve je dozvoljeno, zato, neka vas ove fotografije inspirišu i ohrabre da slobodno eksperimentišete sa bojama i krojevima.

Fotografija: Danilo and Sharon

Lenka Gatić

Comments