Reciklaža je prepoznatjiva karakteristika brenda Rave Review, i Josephine i Livia su održivost i reciklažu promovisale mongo pre nego što su i drugi modni brendovi krenuli u tom smeru. One svoju estetiku nazivaju “cut and paste“, a njihovi komadi su pravi odraz toga. Odevni komadi brenda Rave Review su najčešće sastavljeni iz sitnih komada više različitih materijala, koji su skoro uvek u raznobojnim printovima, i uglavnom su asimetrični. Na prvi pogled, teško je naći balans u ovim odevnim komadima, naročito kada su uklopljeni u stajlinge, ali kada malo bolje obratimo pažnju – jasno je da sve funkcioniše u savršeno haotičnoj harmoniji.

Ova kolekcija, pored inspiracije supkulturom, inspirisana je i Josephininim skorašnjim putovanjem u Brazil, pa otud egzotični motivi palmi, turista i zalazaka sunca na određenim odevnim komadima u kolekciji. Pored ovog letnjeg raspoloženja, kolekcija nam donosi i duh 70-ih godina prošlog veka, kroz dezenirane tkanine koriščene pri kreiranju, koje potiču upravo iz ovog perioda. U Švedskoj, 70-te su bile era kada su dezenirane tkanine doživele svoj vrhunac u kreativnom i estetskom smislu, kao i po kvalitetu – i mnoge od njih održale su se do danas, kada su ih Josephine i Livia iskoristile u kolekciji. Ove očuvane tkanine ukazuju na eskapizam u malo bolje vreme 70-ih, koje su obeležile hippie kultura i sloboda.

Nostalgija se takođe često provlači kroz prethodne, pa tako i ovu kolekciju brenda Rave Review – a ove godine nostalgija nije prikazana samo kroz odabir materijala na univerzalan način, već je malo ličnija, jer su Josephine i Livia prenele atmosferu svog detinjstva u nju. Veliki rukavi inspirisani su Disney princezama na koje smo se ugledale kao devojčice, a motivi likova iz crtanih filmova takođe nam ukazuju na neko bezbrižnije vreme u kom smo živeli kao deca. Same su o kolekciji su rekle: “ovaj projekat je karta u jednom pravcu za svet fantazije izvan realnosti”.

Naslovna fotografija: instagram.com/ravereviewclothes

Jovana

Comments