Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Naša osećanja dnevno variraju u širokom rasponu od radosti do tuge ili uznemirenosti, jer neprekidno primamo i obrađujemo informacije iz okoline i stalno na njih dajemo odgovor. Ako ne kontrolišemo svoje emotivne odgovore, dnevni usponi i padovi raspoloženja će nas iscrpljivati i oduzimati nam energiju. Potrebno nam je da zadržimo smirenost i da savladamo svaki nalet emocija, naročito u dnevnom poslovnom okruženju – ne možemo da se glasno smejemo na jutarnjem sastanku, jer smo primili poruku koja nas je obradovala, niti da besnimo, jer nas je nešto izazvalo. Svest o tome kako se osećamo, različita je od nekontrolisanog ispoljavanja tih osećanja. Evo nekih taktika za kontrolisanje emocija.

Izbegavajte situacije koje su kod vas okidač za neželjene emocije – svest o sebi i načinu na koji funkcionišemo pomaže nam da kreiramo okolnosti, a ne da uvek budemo njihova žrtva. To znači da, ako znate da niste u stanju da se razumno ponašate kad ste gladni, ili da vam žurba i kašnjenje stvaraju takav pritisak da ste van sebe od frustracije i uznemirenosti, računajte na to i izbegnite te okolnosti. Planirajte dovoljno vremena – krenite na posao ranije nego što vam je potrebno, da ne biste morali da žurite, da vas ne bi nervirala gužva u saobraćaju ili bilo koja druga predviđena ili nepredviđena okolnost koja može dovesti do kašnjenja. Prvo doručkujte, a onda krenite u razmatranje problema, razvrstavanje zadataka i donošenje odluka.

Ne očekujte previše od sebe – ne postavljajte sebi prezahtevne zadatke, koji će vas doveti u stanje stresa. Recimo, imate goste na večeri – to je možda prijateljsko okupljanje, kome je cilj da nešto proslavite, da se družite, šalite, pevate, zabavljate i nije vam potrebno da se opterećujete time da ih savršeno ugostite. Nemojte spremati specijalitete kojima želite da ih zasenite – osim ako u tome ne uživate i ide vam od ruke. Ako kuhinja nije vaš teren, ili nemate vremena da se posvetite spremanju hrane, radije naručite picu i kupite grickalice – niko i ne dolazi da bi bio uslužen kao u restoranu, već da se druži i lepo provede, a vaša napetost i zabrinutost oko gošćenja nikome neće prijati.

Editors choice