5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

Međunarodno takmičenje barista za 2017. godinu održano je juče u Šimanovcima, u organizaciji Strauss Coffee, u okviru koje posluje Strauss Adriatic. Sedmoro najboljih barista iz Nemačke, Izraela, Ukrajine, Poljske, Rumunije, Rusije i Srbije pokazali su svoje umetničke veštine u pripremi vrhunskog espresa, napitaka sa mlekom i specijaliteta od kafe. Ove godine je fokus takmičenja bio jedinstveni Latte Art, a baristi su kroz tradicionalni Latte art i “free pour” tehniku još jednom pokazali da su crteži u šoljicama kafe zaista posebna vrsta umetnosti.

Takmičari su bili ocenjivani po ukusu napitka, prezentaciji, tehničkim veštinama i umetničkom prikazu, na osnovu čega je dodeljivana i ocena o ukupnom utisku. Svako od barista služio je po dva dekorisana napitka iz sve tri takmičarske faze senzornim i tehničkim sudijama za samo 12 minuta.

Učesnici takmičenja Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

Sedmočlani internacionalni žiri je titulu najboljeg bariste međunarodnog Strauss Coffee takmičenja 2017, dodelio Kristofu Pičeti iz Poljske. Drugo i treće mesto, zauzeli su baristi Jasmina Stamenić iz Srbije i Lucijan Enea iz Rumunije. Na čelu žirija bio je Šaj Baniel iz Izraela, čije je treninge prošlo desetine hiljada barista.

Baristi Jelena Maksimović Kristof Pičeta i Lucijan Enea Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

“Konkurencija je bila jaka, svi takmičari su veliki profesionalci. Uživao sam u druženju, maestralnim izvođenjima u pripremi napitaka i u čitavoj atmosferi odlično organizovanog takmičenja od strane Strauss Adriatic-a. Što se tiče Srbije i Beograda, mogu da potvrdim ono što su mi pričali – grad gostoljubivih i vedrih ljudi, koji znaju istinski da uživaju u kafi”, rekao je pobednik takmičenja, barista iz Poljske, Kristof Pičeta.

Pobednik međunarodnog Strauss Coffee takmičenja barista 2017 Kristof Pičeta Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

“Danas smo, na drugom međunarodnom takmičenju, imali priliku da prisustvujemo takmičenju odličnih barista koji su inače zaposleni u kompaniji Strauss Coffee. Prošle godine takmičenje je organizovano u Nemačkoj, a pobednik je bio naš barista Marko Maksimović, jedan od članova ovogodišnjeg žirija. Posetioci su mogli da vide kako najbolji baristi svoju emociju i strast prenose u šoljicu kafe. A Strauss Coffee je organizacijom ovogodišnjeg takmičenja još jednom dokazao da ljubav prema kafi i načinu njenog konzumiranja nema granice”, poručuju iz kompanije Strauss Adriatic.

Jelena Maksimović generalni direktor Strauss Adriatic Siniša Daničić pobednik Kristof Pičeta i SCHRO Strauss Coffee Mati Harari Strauss Coffee Međunarodno takmičenje barista: Titulu najboljeg bariste odneo je Kristof Pičeta iz Poljske

Na linku ispod možete da uživate u perfomansu koji su nam priredili baristi ovogodišnjeg takmičenja ukrašavanjem kafe penom od mleka, crtanjem ukrasa poput srca, jabuke, rozete i medvedića.

Editors choice